Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOBİ Hastanesi’nde yurtdışı ziyaretleri devam ediyor

KOBİ Hastanesi’nde yurtdışı ziyaretleri devam ediyor

ATSO’nun Türkiye-AB İş Diyaloğu Teklif Çağrısı çerçevesinde kazandığı KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi kapsamında ikinci yurtdışı ziyareti Romanya’ya gerçekleştirildi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Türkiye-AB Diyaloğu Teklif Çağrısı çerçevesinde kazandığı KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Ağustos ayında gerçekleştirilen Litvanya ziyaretinin ardından ikinci ziyaret, Romanya’ya yapıldı. Ziyarete ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Asım Bozca, ATSO Meclis Kâtip Üyesi Osman Erdem, ATSO Meclis Üyeleri Mustafa Özer, Mustafa Kocaşaban, Ahmet Beşkardeş, M. Önder Artuk, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Rıza Gürakar ve ATB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ortatepe katıldı.
“İKİ ÜLKE ARASINDA GÜÇLÜ İLİŞKİLER VAR”
Afyonkarahisar heyetinin ilk ziyareti KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesinin ortaklarından Romanya’nın Sibiu Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’na gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Ülkemizle Romanya arasında kökleri tarihe dayanan güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunmaktadır. Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkiler üst düzeyde var olan yakın diyalog ve dostluk ilişkileri çerçevesinde sürdürülmektedir. İlişkilerimizin her alanda daha da ileriye götürülmesine yönelik karşılıklı irade çerçevesinde, 2011 Aralık ayında imzalanan Stratejik Ortaklık Belgesi’yle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmiştir. Söz konusu Stratejik Ortaklık Belgesi’nin hayata geçirilmesine yönelik Eylem Planı ise Mart 2013’te imzalanmıştır.” dedi.
“GELECEKTEKİ BÜYÜK İŞLERİN BAŞLANGICI OLSUN”
Merdivenci konuşmasına şöyle devam etti:
“Yakın siyasi diyaloğumuz ve dostane ilişkilerimiz, karşılıklı üst düzey ziyaret trafiğimize de yansımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Mart 2015’te, Sayın Dışişleri Bakanımız Haziran 2015’te Romanya’ya resmi ziyarette bulunmuşlardır. KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projemizin, birbirine daima destek olmuş bu iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çok önemli bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Umalım ki bu proje, her iki tarafın da fayda ve kar sağlayacağı uzun süreli yeni ticari ilişkilerin, iki ülkenin karşılıklı kalkınmasının ve iki ülke halkının kültürel ve ekonomik entegrasyonunu hızlandıracak bir vesile olsun. Konuşmamı bitirirken hepinize burada olduğunuz için teşekkürlerimi sunar, projeye ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yolunda şimdiye kadar gösterdiğiniz ve bu günden sonra göstereceğiniz çabaların unutulmayacağını bilmenizi isterim. Dilerim bu proje gelecekte gerçekleşecek çok daha büyük işlerin başlangıcı olsun.”
MERKEZ BANKASI YETKİLİLERİ İLE TOPLANTI
Sibiu Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’ndaki ziyaret, ikili iş görüşmeleri ile devam etti. Afyonkarahisar heyeti, ikili iş görüşmelerinin son derece verimli geçtiğini vurguladı. Oda ziyaretinin ardından kentteki Sanayi Parkı’nı inceleme fırsatı bulan heyet, buradaki firmaların üretim ve çalışma yöntemleri hakkında bilgi aldı. Afyonkarahisar heyeti, Romanya Merkez Bankası yetkililerinin, Sibiu Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası yöneticileri ile akademisyenlerin katıldığı, para politikalarının masaya yatırıldığı toplantıya iştirak etti. ATSO Meclis Üyeleri, bu toplantıda söz alarak bazı sorular yöneltti.