• Haberler
  • Genel
  • 'Koalisyon tekliflerinde seçim projelerimizden taviz vermeyeceğiz'

'Koalisyon tekliflerinde seçim projelerimizden taviz vermeyeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Kayıkcı, ilçe örgütlerine teşekkür ziyaretleri yaptı. İhsaniye İlçe Başkanlığında partililerle buluşan Kayıkcı, 'Koalisyon tekliflerinde seçim projelerimizden taviz vermeyeceğiz' dedi 'AFYONKARAHİSAR'I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Afyonkarahisar'ı en şekilde temsil edeceğini ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacağını kaydeden Kayıkcı, 'Afyonkarahisar'ı TBMM'de en iyi şekilde temsil edeceğim. Vatandaşlarımızın [&hellip]

“Koalisyon tekliflerinde seçim projelerimizden taviz vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Kayıkcı, ilçe örgütlerine teşekkür ziyaretleri yaptı. İhsaniye İlçe Başkanlığında partililerle buluşan Kayıkcı, “Koalisyon tekliflerinde seçim projelerimizden taviz vermeyeceğiz” dedi

“AFYONKARAHİSAR’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Afyonkarahisar’ı en şekilde temsil edeceğini ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacağını kaydeden Kayıkcı, “Afyonkarahisar’ı TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceğim. Vatandaşlarımızın sıkıntıları önceliğimiz olacak ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacağız. Bizim için önemli olan mevki makam değil, vatandaşlarımıza yapacağımız hizmetler karşılığında alacağımız hayır dualarıdır. Türkiye’de yaşanan sıkıntıları iyi biliyoruz. Bunları çözmek için göreve talip olduk. Sizlerde bizlere teveccüh gösterdiniz. Bu teveccühe layık olmak ve yaşanabilen bir Türkiye’yi oluşturmak bizlerin boynunun borcudur” dedi.
Türkiye’de 7 Haziran genel seçimlerinin sona erdiğini ve hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan Kayıkcı, gönlünün CHP’nin tek başına iktidar olmasından yana olduğu ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi. CHP olarak Türkiye’de vatandaşlarımızın can, mal güvenliğini koruyan, hukukun üstünlüğüne dayanan bir hukuk sisteminin kurulmasından yana olduklarını ifade eden Kayıkcı, “12 Eylül’ün dayattığı hukuk sisteminin değişmesini istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar yapacağız. Bir başka da başından beri söylediğimiz temiz siyaset. Türkiye’de siyasetin kirlendiği çocuklar bile öğrenmiş durumda. Siyaseti zenginleşme aracı olarak değil, vatandaşlara hizmet aracı olarak kullanılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve gençleri suçlu sayan bir anlayışı kabul etmediklerini kaydeden Kayıkcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“TÜRKİYE’DE YOLSUZLUK YAPANLARIN KONUŞMAYA YÜZÜNÜN OLMAMASI
GEREKİYOR”
“Her vatandaş düşüncesini özgür biçimde başka birisine zarar vermeden açıklamadır. Demokrasinin en önemli ayaklarından birisi özgür düşüncedir. Gençlerimiz özgürlüklerinin kısıtlandığından, yasaklardan bıkmış durumdalar. Öncelikle bu yasakların kaldırılarak gençlerimizin daha rahat bir biçimde düşüncelerini ortaya koymalarını sağlamamız gerekiyor. CHP olarak Türkiye’de ortadan kaldırmamız gereken bir başka husus ise yolsuzluktur. Biz CHP olarak yolsuzlukla mücadelemizi ne şartlar altında olursa olsun sürdüreceğiz. Çalıp çırpıp zengin olanın bu ülkede konuşmaya yüzü olmaması gerekiyor. Ar damarı çatlamış bir siyaset kabul etmiyoruz. Saygın hesap veren bir siyaset istiyoruz. Halkın çıkarlarını savunan bir siyaset istiyoruz. 21’nci yüzyılın Türkiye’sinde, yolsuzluk yapanların itibarlı olduğu bir sürece girdik. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım ve kurtulması lazım.
“KOALİSYON TEKLİFLERİNDE SEÇİM PROJELERİMİZDEN
TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
“Genel seçimler öncesinde CHP olarak projelerimizi anlatmıştık. Taşeron sistemi kaldıracağız, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Emeklilerimizin maaşları en az bin 500 lira olacak. Dini bayramlarda çift maaş ikramiye verilecek. Çiftçilerimiz mazotu 1,5 liraya alacak. Yoksulluğa çözüm bulunacak. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımızdır. Olası bir koalisyon teklifinde bu projelerimizin hiçbirinden taviz verilmeyecektir. Yolsuzlukla mücadele edilecek. Yaşanacak bir Türkiye oluşturacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme