Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Klasik ve Caz Müzik Festivali şehre ayrı bir hava kattı”

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in yaptığı 19. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Youtube üzerinden yayınlanan videolarla başladı

19’uncusu düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle sanal ortamda yayınlanan konserle başladı.

“KLASİK MÜZİK VE CAZ FESTİVALİ AFYONKARAHİSAR’A AYRI BİR HAVA KATTI”

Konserin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar son yıllarda gösterdiği büyüme ile göz kamaştıran, her geçen gün sosyo-ekonomik anlamda biraz daha büyüyen, Anadolu’nun ortasında, Ege’de gizemli bir şehirdir. Afyonkarahisar bu yıl UNESCO’da gastronomi şehri seçildi. Türkiye’de gastronomi şehri seçilen 3. şehirdir. Gizemli doğası ve tarihin çok eski yapıtlarından olan Frig uygarlığından kalma Frig medeniyeti eserleri, yine Kurtuluş Savaşı’nda ki mücadelede ki önemi, termalin başkenti olması, mermerin başkenti olması ve yolların kavşak noktasında olması Afyonkarahisar’ı farklı kılmaktadır. Bu farklılıkların yanında Afyonkarahisar 2001 yılından beri bu yıl 20. düzenlediğimiz Caz Festivali, 19’ncusunu düzenlediğimiz Klasik Müzik Festivali yapmaktadır. Bu Klasik Müzik ve Caz Festivalini yapan Avrupa’da iki ülke daha vardır. Polonya ve Çek Cumhuriyeti. Çek Cumhuriyeti ile bir ortak noktamız daha var. Orada bu festivalin yapıldığı şehirde ilimiz gibi termal şehirdir. Termal şehrimizde bu kadar süre sadece son 2 yıl pandemi dolayısıyla ertelediğimiz ve bu yıl da dijital platformlarda yaptığımız caz festivali ve klasik müzik festivaline bugüne kadar 7 bin kişi katılmış ve büyük beğeni toplamıştır. İşte bu kültür ve müzikle dopdolu olan bu şehire Caz Festivali ve Klasik Müzik Festivali ayrı bir hava vermiştir. Bu şehir kültür, müzik ve sanatla iç içe gerçekten sanata ve kültüre değer veren insanlardan müteşekkildir. Festival bu yıl dijital platformlarda düzenlendi. Ama önümüzde ki yıl ümit ediyorum ki yüz yüze halkımızla kutlanacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta bu festivale desteği olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Afyonkarahisar Belediyemize, derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“GÖSTERİLEN ÇABA TAKDİRE ŞAYAN”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de sanat alanında Afyonkarahisar’a yatırımlar yapıldığına dikkat çekti. Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Milletvekillerimiz ve Valimiz Gökmen Çiçek’le birlikte her alanda olduğu gibi sanatta da Afyon’a dair yatırımlarımızı gerçekleştirmek için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Bir şehrin kültür ve sanat kurumları yoksa oraya şehir diyemeyiz. Müzelerin, tiyatroların, konser mekânlarının ve sanatın tüm disiplinlerinin halka ulaşması için gösterilen iyi niyet ve düşünceler olmazsa orası şehir olamaz. Dünyada şehir kavramı sanatla iç içedir. Bizler de bu şehrin emanet edildiği kişiler olarak şehrimizin kültür ve sanatın uluslararası alanda gelişmesi noktasında diyalog ve birikimlerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve Caz Festivali alanında 20 yıldır gösterilen çaba takdire şayandır. 19. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve 20. Afyonkarahisar Caz Festivali tüm dünya da ve ülkemizde pandemi gerçeğine rağmen tüm tedbirler alınarak gerçekleştirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nuri Ersoy, Valimiz, Milletvekillerimiz, emeği geçen herkese özellikle sanat dostlarına ve kadim Afyonkarahisar halkına şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise, “Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak her yıl devam eden Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Festivaline bu yılda katkı ve destek vermekten çok büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği ile birlikte bu yıl Klasik Müzik Festivalinin 19. Caz Festivalinin 20. katkıda bulunmak ve bundan sonra ki süreçlerde de katkılarımızı artırarak sürdürmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

YOUTUBE’DAN İZLENEBİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün destekleri ile düzenlenen festivalde ilk konseri Cumhurbaşkanlığı Başkemancısı Jülide Yalçın ile Çağdaş Özkan verdi. Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği 3 gün sürecek festival, “http://www.afyonklasikmuzikvecazdernegi.org.tr” adresinden izlenebilecek. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti