• Haberler
  • Genel
  • Klasik müzik ziyafeti başladı – Kocatepe Gazetesi

Klasik müzik ziyafeti başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 9. Klasik Müzik Festivali, Stadler Klarnet Dörtlüsü'nün açılış konseriyle başladı. Festival 11 Nisan'daki Arp Resitali ile sona erecek Tarihi Millet Hamamı'nda saat 21.00'da başlayan Afyonkarahisar 9. Klasik Müzik Festivali'nin açılışında Çek Cumhuriyeti'nin ünlü müzik grubu Stadler Klarnet Dörtlüsü sahne aldı. Konser öncesi açılış konuşması yapan festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, 9'ncu kez düzenlenen [&hellip]

Klasik müzik ziyafeti başladı

Afyonkarahisar 9. Klasik Müzik Festivali, Stadler Klarnet Dörtlüsü’nün açılış konseriyle başladı. Festival 11 Nisan’daki Arp Resitali ile sona erecek

Tarihi Millet Hamamı’nda saat 21.00’da başlayan Afyonkarahisar 9. Klasik Müzik Festivali’nin açılışında Çek Cumhuriyeti’nin ünlü müzik grubu Stadler Klarnet Dörtlüsü sahne aldı. Konser öncesi açılış konuşması yapan festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, 9’ncu kez düzenlenen Klasik Müzik Festivali ve Haziran ayında gerçekleştirilecek olan caz festivali ile Afyonkarahisar’da toplam 29 müzik festivali düzenlendiğini belirtti. Salonu tıklım tıklım dolduran klasik müzik severler, Stadler Klarnet Dörtlüsü’nün açılış konseriyle müzik ziyafeti yaşadı.
Arp Resitali ile sona erecek
Konseri Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve eşi Dilek İmga ile Belediye Başkanı Vekili Emin Birliktir ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi izledi. Davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan Stadler Klarnet Dörtlüsü, yaklaşık 2 saat sahne aldı.
Stadler Klarnet
Dörtlüsü kimdir?
Stadler Klarnet Dörtlüsü adını Mozart’ın yakın dostu olan 18. yüzyılda yaşamış klarnet sanatçısı Anton Stadler’den alıyor. Kurulduğu 1994 yılından beri Çek müzik dünyasının aktif bir üyesi olan oda müziği dörtlüsünün repertuvarı geniş bir yelpazeden oluşuyor.
Topluluk enstrümanların geleneksel olmayan biçimde gruplandırılması ile rönesans, barok ve klasik dönem müziklerini farklı biçimlerde yorumlayabiliyor. Stadler Klarnet Dörtlüsü, Ales Pavlorek (klarnet), Svetoslav Tocev (klarnet, mi bemol klarnet), Igor Frantisak (klarnet) ve Jiri Masny’den (bas klarnet) oluşuyor. Festivalde ayrıca Jiri Kabat viyola, Petra Milarova piyano, Night Solos, Premysl Vojta Korno Üçlüsü, Trio Ad Libitum, Ivana Dohnalova arp, Jaroslava Tajanosvka obua, Çağatay Akyol arp resitali, Michaela Wdowkova keman, Ivan Siler piyano, Jaroslava Tajanovska obua, Petra Milarova piyano ve Zuzana Vojtova keman konseri verecek. 9. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Çağatay Akyol’un 11 Nisan Pazar günü Millet Hamamı’nda vereceği arp resitali ile son bulacak.

Bakmadan Geçme