Klasik Müzik Festivali'ne geri sayım başladı

Sekiz gün boyunca sürecek olan festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik ustaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı etkinlikte, bu yılın sürpriz konukları ise medya, resim edebiyat, fotoğraf dünyasının dünyasının önde gelen isimleri olacak.DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KATILACAKBu yıl, Afyonkarahisar ve Prag arasındaki sanat birliğinin 14'üncü yılını kutlayan festival, ÇEK'yadan Belgrad'a ve Fransa'dan da [&hellip]

Sekiz gün boyunca sürecek olan festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik ustaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı etkinlikte, bu yılın sürpriz konukları ise medya, resim edebiyat, fotoğraf dünyasının dünyasının önde gelen isimleri olacak.
DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KATILACAK
Bu yıl, Afyonkarahisar ve Prag arasındaki sanat birliğinin 14’üncü yılını kutlayan festival, ÇEK’yadan Belgrad’a ve Fransa’dan da ünlü sanatçıları konuk olarak ağırlayacak. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne konaklama desteğinin yanı sıra, festival kapsamındaki sergi ve konserlere de ev sahipliği yapacak olan NG Afyon, bölge turizmine ve tanıtılmasına değer katacak.
YAPI KREDİ DESTEK OLACAK
Bu yıl Festivalde Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrıca Güzel Sanalar Genel Müdürlüğü’nün proje desteği ve Yapı Kredi Bankası’nın da özel desteği yer alacak. Öte yandan festivalin paydaşları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi de yer alıyor.
PROGRAMDA NELER OLACAK?
Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak. 3 Nisan Çarşamba, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası 1. Kemanı Jülide Yalçın ve piyanist Elif Önal ile perdeyi açan festival, bir sonraki gün Rusya da Türk yılı olması nedeniyle Fransa da yaşayan Rus piyanist Swetlana Meerman-Müret ile devam edecek. Festivalde piyanist Natasa Mitrovic ile birlikte dört el piyano konseri verecekler. Geçtiğimiz sene de beğeniyle dinlenen ve “En İyi Çek kemancılarından kabul edilen David Çekya’dan katılan ERRİA TRİO ve David DANELİN aile fertlerinden kurulu “Danel Yaylı Çalgılar ENSAMBLE” ile iki okul konseri gerçekleştirecek.
BU YILIN SÜPRİZİ ÇUKUROVA
DEVLET SENFONİ ORKESTRASI
Bu yılın süprizlerinden biride Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasınının 6 Nisan Cumartesi akşamında NG Afyon da vereceği ülkemizin en önemli tanbur sanatcılarından Doç. Dr. Murat Salim Tokac’ın gerçekleştireceği özel konser olacak.  Bu konser özel bir destekle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Afyon festivalinin ortak projesi olarak festivalde yer alacak.
OKULLARDA SÖYLEŞİLER DÜZENLENECEK
Türkiye’de Türk Klasik Müziğinin son yıllarında en önemli Klasik Kemence Sanatçısı Aslı Özel ve Tanbur sanatçısı büyük tanbur Özer Özel in ve kadife sesli diye tabir edilen ses sanatçısı Doçent Özgül Turgayın verecekleri iki ayrı konulu konserler ile devam eden festivalde, ülkemizin önemli nefesli sazlılar ensamblı Anadolu Nefesli Beşlisi de yer alacak. Festivalde Türk edebiyatı ve sanatının çok özel isimleri de okul söyleşileri için gelecekler. Baksı müzesi kurucusu Ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Yayıncılar birliği başkanlarından yazar Metin Celal, çocuk edebiyatının büyük ismi Yalvaç Ural, Yemek yazarı gazeteci yazar Ahmet Örs, edebiyatın ünlü çevirmenlerinden Regaip Minareci, Mey Ustası Ali  Yılmaz, Fotoğraf sanatçısı Gülhan Kırdı ve fotoğrafın ustalarından Orhan Cem Çetin, gazeteci yazar Faruk Şuyun ve ünlü Besteci  Hasan Uçarsu da festivale katılacaklar.
GÜCLÜ KADINLAR SERGİSİ AÇILACAK
Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında, şehrin kültür ve sanat yaşamına ışık tutan söyleşiler ve konserlerin dışında festivalde “Güçlü Kadınlar” isimli fotoğraflarıyla sanatçı Gülhan Kırdı’da özel bir etkinliğe imza atacak. Sergi bir ay boyunca NG Afyon da sanatseverlere ve konuklara açık olacak.

Bakmadan Geçme