Klasik Müzik Festivali başladı

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde bu yıl 20. kez düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı   28-30 Haziran tarihleri arasında 21. Afyonkarahisar Caz Festivali'ne öncülük eden kentte kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında yer alan 20. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali de dün yapılan açılış konseri ile başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, yüz yüze konser [&hellip]

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde bu yıl 20. kez düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı

28-30 Haziran tarihleri arasında 21. Afyonkarahisar Caz Festivali’ne öncülük eden kentte kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında yer alan 20. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali de dün yapılan açılış konseri ile başladı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, yüz yüze konser yapmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Afyonkarahisar için de turizm için çok önemli bir başlangıç. Seyirci çoğunluğundan daha çok yüz yüze yapabilmek önemliydi. Bir araya gelmemiz çok önemliydi.” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Başkadem’in Afyonkarahisar’ın kültürel faaliyetlerde ön plana çıkması için çalışma yürüttüğünü belirterek, “Tanıtımda iş birliği yapıyoruz. 2019 yılı 31 Ekim itibariyle de dünyada 36. Gastronomi şehri ilan edildik. Bunda da kendisinin katkısını, caz ve klasik müzik festivalinin katkısını inkar edemeyiz. Afyonkarahisar lezzetleriyle, mermeriyle tarihi ile doğal güzellikleri ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla hak ettiği yere bugüne kadar gelemedi. Sağolsun bizden önceki arkadaşlarımız gayret sarf ettiler son 2-3 senedir Afyonkarahisar’da güzel bir birliktelik yakaladık. Milletvekillerimizle, belediyemiz, sanatsever arkadaşlarımızla Afyokarahisar’ın güzelliklerini ön plana çıkaralım diye gayret sarf ediyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından başlayan konserde Natalie Toperczerova (Keman) ve Pavol Prazenica (Piano) sahne aldı. İkili dinleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. 5 gün boyunca sürecek Klasik Müzik Festivali kapsamında yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme