• Haberler
  • Genel
  • Klasik müziğin fendi, hem Atletico Madrid’i hem de Chelsea’yi yendi

Klasik müziğin fendi, hem Atletico Madrid’i hem de Chelsea’yi yendi

Afyonkarahisar’da 13’üncü Klasik Müzik Festivali Ali Çetinkaya Tren Garı’nda, Prag Modern Genç topluluğunun konseriyle başladı. İstasyondaki konseri yaklaşık 100 kişi izlerken, garın bekleme salonundaki televizyondan yayınlanan Atletico Madrid-Chelsea maçını ise sadece 3 kişi izledi Ali Çetinkaya Garı peronunda düzenlenen açılış konseriyle başlayan Afyonkarahisar 13’üncü Klasik Müzik Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Müzisyenlerin notalarına tren düdüklerinin [&hellip]

Klasik müziğin fendi, hem Atletico Madrid'i hem de Chelsea'yi yendi

Afyonkarahisar’da 13’üncü Klasik Müzik Festivali Ali Çetinkaya Tren Garı’nda, Prag Modern Genç topluluğunun konseriyle başladı. İstasyondaki konseri yaklaşık 100 kişi izlerken, garın bekleme salonundaki televizyondan yayınlanan Atletico Madrid-Chelsea maçını ise sadece 3 kişi izledi

Ali Çetinkaya Garı peronunda düzenlenen açılış konseriyle başlayan Afyonkarahisar 13’üncü Klasik Müzik Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Müzisyenlerin notalarına tren düdüklerinin karıştığı festivalde konserlerin yanı sıra sanatçıların okulları da ziyaret ettiğini hatırlatan Festival Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar’da her yıl düzenledikleri caz ve klasik müzik festivallerinin sayısının 13 yılda 26’ya ulaştığını belirtti. Festivalin özellikle okul etkinlikleriyle miniklere sanatı sevdirmeyi amaçladığını ifade eden Başkadem, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Pek çok şeyi başardık. Bundan sonra da sanat adına pek çok şeyi başarabileceğimizi düşünüyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
TRENE RAĞMEN ÇALMAYI SÜRDÜRDÜ
Konser için getirilen koltukların tamamen dolması nedeniyle, tren garının bekleme salonundaki pek çok koltuk da konseri izlemek isteyenler için perona çıkarıldı. 6 sanatçıdan oluşan Prag Modern Genç üyeleri performanslarıyla izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Zaman zaman tren düdüklerinin, sanatçıların eserlerine karıştığı konserde, Viyolensel Sanatçısı Stepan Drtina; solosu sırasında gelen trene rağmen çalmayı sürdürdü. Dikkatini dağıtmamak için büyük çaba harcadığı görülen Drtina, trenin hareket anonsuyla ise gülmeye başladı. İzleyenlerin alkışlarıyla destek verdiği Drtina, anonsun bitmesinin ardından çalmaya kaldığı yerden devam etti.
MAÇI 3 KİŞİ İZLEDİ
Açılış konserini Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile 100’e yakın Afyonkarahisarlı sanatsever izledi. Yoğun ilgi nedeniyle tüm koltuklar dolarken, pek çok kişi de konseri ayakta izledi. Konser sırasında garın bekleme salonundaki Atletico Madrid ile Chelsea arasındaki şampiyonlar ligi maçını ise sadece 3 kişi izledi. Konser sonrası bekleme salonundan geçen sanatseverler, maçı izleyen yolculara Milli Futbolcu Arda Turan’ın maçta oynayıp oynamadığını sordular.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme