KKTC'ye su temini için sözleşme imzalandı

KKTC'de son 30 yıldır giderek artan bir şekilde su sıkıntısı yaşanmaktaydı ve su meselesi, hem miktar hem de su kalitesinin yetersizliği noktasında ortaya çıkmıştı.  Bu problemin ortadan kaldırılması maksadıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları DSİ Genel Müdürlüğü tarafından KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için bir proje hazırlandı.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel [&hellip]

KKTC’de son 30 yıldır giderek artan bir şekilde su sıkıntısı yaşanmaktaydı ve su meselesi, hem miktar hem de su kalitesinin yetersizliği noktasında ortaya çıkmıştı.  Bu problemin ortadan kaldırılması maksadıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları DSİ Genel Müdürlüğü tarafından KKTC’nin uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için bir proje hazırlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu isale hatları vasıtasıyla Adanın her noktasına suyu ulaştırdık ve oradaki vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Bugün itibarıyla Ada, yeteri kadar suyu memba kalitesinde kullanabiliyor. Şimdi ise suya hasret toprakları suyla buluşturmak için ilk adımı attık. Bu çerçevede Türkiye’den gelen suyu Güzelyurt ve Meserya ovalarına iletecek tünelin sözleşmesi imzalandı” dedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu “KKTC’deki sulama projelerini tamamladık. Bu çerçevede imzalan sözleşme ile Güzelyurt ve Meserya Ovalarına suyu iletmek için 101 milyon lira yatırım bedeli 5,7 kilometrelik tünel inşa edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme