• Haberler
  • Spor
  • Kızlarımız Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na da katılıyor

Kızlarımız Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na da katılıyor

Kadınlar Futbol 3. Ligi 3. Grup'ta Afyonkarahisar'ı başarı ile temsil eden Afyon İdman Yurdu, Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etmeye hazırlanıyor. Afyon İdman Yurdu'nun grup müsabakalarında karşılaşacağı rakipleri belli oldu   2019-2020 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’na yapılan başvurular neticesinde katılımcı kulüpler belirlenerek tff.org adresi üzerinden ilan edildi. Afyonkarahisar'ın tek bayan futbol kulübü olan Afyon [&hellip]

Kadınlar Futbol 3. Ligi 3. Grup’ta Afyonkarahisar’ı başarı ile temsil eden Afyon İdman Yurdu, Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmeye hazırlanıyor. Afyon İdman Yurdu’nun grup müsabakalarında karşılaşacağı rakipleri belli oldu

2019-2020 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’na yapılan başvurular neticesinde katılımcı kulüpler belirlenerek tff.org adresi üzerinden ilan edildi. Afyonkarahisar’ın tek bayan futbol kulübü olan Afyon İdman Yurdu’nun da yer aldığı gruplar belirlendi.
Konuyla ilgili olarak TFF’den yapılan açıklamada, “2019-2020 Kadın Futbol Ligleri Statüsü kapsamında, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakaları bölgesel olarak düzenlenecek gruplarda tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabaka takvimi ilerleyen günlerde açıklanacak.
19 Ocak 2020 tarihinden itibaren oynanması planlanan 2019-2020 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında 1 Ocak 2004 ile 31 Aralık 2006 tarihleri arasında doğmuş lisanslı futbolcular oynayabilecek. Bölgesel oynanacak grup müsabakalarının tamamlanması ve puan cetvellerinin tescil edilmesini takiben, gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda bir üst kademeye yükselmeye hak kazanacak. Üst tura yükselecek 60 takım, grup birincileri 1. torba ve grup ikincileri 2. torbada olmak kaydıyla eşleşecek. Aynı gruptaki takımlar birbiriyle eşleşmeyecek. Sonraki turlarda her takım birbiriyle eşleşebilecek” ifadelerine yer verildi.
Yapılan kura çekimi sonucunda 30 grubun yer aldığı Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 7. Grupta yer alan Afyon İdman Yurdu; Aksaray temsilcisi Aksaray Hasandağı Spor Kulübü, Konya temsilcileri Konya İdmanyurdu Spor Kulübü, Pema Koleji Gençlik ve Spor Kulübü ve Ülküm Spor ve Gençlik Kulübü takımları bulunuyor.

Bakmadan Geçme