• Haberler
  • Genel
  • Kızlar şampiyonluk için Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Kızlar şampiyonluk için Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da Yıldız Kızlar’ın şampiyonluk mücadelesi başladı. Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakaları Afyon’da dün oynanmaya başladı 2013 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda grup karşılaşmaları başladı. Afyonkarahisar’ın da ev sahipliği yaptığı müsabakalar dün itibariyle başladı. Şampiyonada maçlar, 4’er takımdan oluşan 10 grupta, 16-18 Haziran 2013 tarihlerinde oynanacak. Yol Türkİye Şampİyonluğu’na çıkacakKarşılaşmalar tek devreli lig usulünde Afyon, [&hellip]

Kızlar şampiyonluk için Afyon'da

Afyon’da Yıldız Kızlar’ın şampiyonluk mücadelesi başladı. Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakaları Afyon’da dün oynanmaya başladı

2013 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda grup karşılaşmaları başladı. Afyonkarahisar’ın da ev sahipliği yaptığı müsabakalar dün itibariyle başladı. Şampiyonada maçlar, 4’er takımdan oluşan 10 grupta, 16-18 Haziran 2013 tarihlerinde oynanacak.
Yol Türkİye Şampİyonluğu’na çıkacak
Karşılaşmalar tek devreli lig usulünde Afyon, Ankara, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Mersin, Rize, Sivas ve Van’da yapılacak. Gruplarını birinci sırada bitiren 10 takım ile en iyi puan ve averaja sahip 6 grup ikincisi bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Grup müsabakalarında 2 veya daha fazla takımın aynı puana sahip olması durumunda sıralama Amatör Liglerde uygulanan esaslara göre belirlenecek. Gruplarında 2. sırayı alan takımlar arasında en iyi puan ve averaja sahip takımlar belirlenirken, birden fazla takımın 6. takım olarak üst tura çıkma şansını yakalaması durumunda, TFF, bu takımlar arasında kendi belirleyeceği usuller çerçevesinde baraj müsabakası oynatacak. 16 takımdan oluşacak bir üst tur ve sonrasında oynanacak maçlar tarafsız sahalarda tek maç eleme usulünde yapılacak. Kura çekiminde aynı gruptan gelen takımların eşleşmesine müsaade edilmeyecek.

İlk maçlar oynandı

Afyonkarahisar’da dün oynanan Yıldız Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarında ilk gün maçında 7 Eylül Gençlik Spor ile Konya İdmanspor ekipleri karşı karşıya geldi. Bu müsabaka saat 18.00’de Merkez 1 Nolu Saha’da oynandı. Bir diğer maç ise yine aynı saatte Harb-İşspor ile 1207 Antalyaspor arasında oynandı. İki maç da oldukça renkli geçti.

Kıran kırana maçlar

Afyonkarahisar, önemli bir futbol organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Afyonkarahisar’da, Yıldız Türkiye Şampiyonası ilk kademe grup müsabakaları oynanmaya başladı. Dün oynanan ilk maçlarda kızların futbol mücadeleleri nefes kesti. Saat 18.00’de oynanan maçlarda takımlar, grupları en iyi noktada tamamlamak için mücadeleye başladılar.

Maçlar 16.00’dan 18.00’e alındı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında daha önce, maçların 16.00’da başlayacağı açıklanmıştı. Ancak, dün kulüp temsilcilerinin maçların 18.00’de başlatılması yönünde müracaatlarda bulunduğu, bu nedenle de müsabakaların saatinde değişikliğe gidildiği öğrenildi. Bu nedenle dün saat 16.00’da maçın başlayacağını düşünerek sahalara giden bazı futbolseverler, maçın 18.00’e alındığını öğrenerek geri döndüler. Saha görevlilerine de sonradan bu değişikliğin bilgisinin verildiği ifade edildi. Bazı basın mensupları da müsabakaları takip etmek için 16.00’da sahaya indi ancak maçların 18.00’de başlatılacağını öğrendiler.

Maçlar bugün ve yarın da devam edecek

Bakmadan Geçme