Kızının Karnesini yırtarak protesto etti

Sandıklı İlçesi Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi ve TBMM Afyonkarahisar İli Öğrenci Meclis Başkanı Selma Eren'in, Babası Ali Eren kızına haksızlık yapılması nedeni ile kızının karnesini yırtarak protesto eyleminde bulundu Afyonkarahisar Öğrenci Meclis Başkanı ve Sandıklı Anadolu İmam Hatip lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Selma Eren'in Babası Ali Eren, kızının öğretmenlerinin ilgisizliği nedeniyle okul birinciliğini kaçırıp [&hellip]

Kızının Karnesini yırtarak protesto etti

Sandıklı İlçesi Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi ve TBMM Afyonkarahisar İli Öğrenci Meclis Başkanı Selma Eren’in, Babası Ali Eren kızına haksızlık yapılması nedeni ile kızının karnesini yırtarak protesto eyleminde bulundu

Afyonkarahisar Öğrenci Meclis Başkanı ve Sandıklı Anadolu İmam Hatip lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Selma Eren’in Babası Ali Eren, kızının öğretmenlerinin ilgisizliği nedeniyle okul birinciliğini kaçırıp okul ikincisi olarak dönemi bitirmesini protesto etti. Eren okul önünde kızının karnesini yırttı.
Selma Eren’in Babası Ali Eren, kızının Afyonkarahisar Öğrenci Meclisi başkanı seçilmesinden sonra Okul Müdürü Osman Gönülseven’in katılacağı etkinlikler sonrası telafi dersi veya telafi edileceği konusunda söz vermesine rağmen sözünü yerine getirmediğini, bu yüzden kızının okul birincisi olarak 11. Sınıfı bitirmesi gerekirken okul ikincisi olduğunu söyledi. Kızına başka haksızlık ve yanlışlıklarında yapıldığını belirten Eren, “Bu haksızlıkları ve Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Gönülseven’i protesto ediyorum” diyerek okul’un kapısı önünde Kızı Selma Eren’in karnesini yırttı.
“SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN
DESTEK VERİLMEDİ”
Ali Eren açıklamasında, “Kızımın Öğrenci Meclis Başkanlığı başladığında okul müdürünün, etkinliklere katıldığı süreçte telafi dersleri verilecek ya da istişare yapılarak derslerinde gerekli destekler verilecekti. Buna rağmen kızım öğrenci meclisi çalışmaları kapsamında düzenlenen Trabzon çalıştayına gittiğinde derslerinden geri kaldı. Telafi eğitimi verilmedi. Bunun yanında destek de verilmedi. Kızım yine Afyonkarahisar’ı ve okulunu temsilen Afyonkarahisar ili Öğrenci Meclisi Başkanı olarak Samsun’a Türkiye öğrenci meclisi başkanlık seçimi için gittiğinde de 3 gün Samsun’da kaldı. Bu süre içersinde yine derslerinden kaldı. Daha önceki dönemlerinde de öğrenci meclisi başkanlığı seçim çalışmalarından dolayı derslerinden kalmıştı. Buna rağmen derslerinden hiçbir telafi verilmedi. Bunun yanında ödül yönetmeliğine göre verilmesi gereken hiçbir destek verilmedi. Kızım bu yılı ikincilik ile bitirdi. Ama derslerinden kalmamış olsa veya telafi verilseydi birincilik ile tamamlanacaktı. Ama kızımın hakkını yediler. Oysa okul müdürü Osman Gönülseven destek verecekleri konusunda söz vermişti. Okul müdürüne vereceği desteğin sözünü hatırlattığımda ise Müdür bey öğretmenlere destek vermeleri konusunda uyarmasına rağmen yardımcı olmadıklarını bana söylüyor. Bu konu ile ilgili bütün şikayetlerimi de İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile ileteceğim. Yapabileceğim fazla bir şey yok ama haksızlığa göz yummayacağım. Boyun eğmeyeceğim. Yarın başka öğrencilere de bu haksızlık yapılmaması için sonuna kadar uğraşacağım” dedi.
“KIZIMA MAZBATASI DA VERİLMEDİ”
Ali Eren açıklamasının devamında, “Kızım Afyonkarahisar İli Öğrenci Meclisi Başkanı seçilmesine rağmen mazbatasını da hala vermediler. Öğrenci meclisi başkanı olarak Vali beyi ziyaret edip meclis albümü hediye edecektik. Bütün bunları tekrar tekrar dile getirmeme rağmen Okul müdürü haftaya yaparız, sonra yaparız diye oyaladı.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme