• Haberler
  • Genel
  • Kızın bana emanet, Sen de Allah'a emanet ol…

Kızın bana emanet, Sen de Allah'a emanet ol…

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucunda önce şehit oldu sanılan, sonra hayata döndürülen Sandıklılı Astsubay Ahmet Yumak'tan acı haber geldi. Sandıklı'nın teröre karşı 13'üncü şehidi olan Yumak'ın cenaze töreni, memleketinde yapıldı. Ulu Camii'deki cenaze namazından önce Ahmet Yumak'ın eşi Hanife Yumak, bayrağa sarılı tabuta seslendi: Kızın bana emanet, sen de Allah'a emanet ol… [&hellip]

Kızın bana emanet, Sen de Allah’a emanet ol…

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucunda önce şehit oldu sanılan, sonra hayata döndürülen Sandıklılı Astsubay Ahmet Yumak’tan acı haber geldi. Sandıklı’nın teröre karşı 13’üncü şehidi olan Yumak’ın cenaze töreni, memleketinde yapıldı. Ulu Camii’deki cenaze namazından önce Ahmet Yumak’ın eşi Hanife Yumak, bayrağa sarılı tabuta seslendi: Kızın bana emanet, sen de Allah’a emanet ol…

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin geçen salı günü askeri kontrol noktasına yaptığı saldırıda ağır yaralan ve daha sonra tedavi gördüğü GATA’da şehit olan astsubay 30 yaşındaki Ahmet Yumak’ın cenazesi, Ankara’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na getirildi. Havaalanında düzenlenen törenden sonra şehidin cenazesi ambulansla Sandıklı İlçesi Ece Mahallesi Ali Çetinkaya Sokak’taki baba ocağına getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan evinin önünde Yumak’ın cenazesini, yakınları gözyaşları içinde karşıladı. Ankara’dan oğlunun cenazesi ile birlikte gelen anne Gülay ve baba Hasan Yumak ile eşi Hanife Yumak, gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi ve eşini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Evinde helallik alındıktan sonra Yumak’ın cenazesi, Ulu Camii’ne götürüldü.
Eşinden acı sesleniş
Camide eşinin tabutuna sarılan Hanife Yumak, “Kızın bana, sen de Allah’a emanet ol” dedi. Uzun süre tabutun başından ayrılmayan Yumak’ı yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. Yumak’ın 5 yaşındaki kızı Yağmur ise durumdan habersiz gibiydi.
Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeral Veli Yıldırım, emniyet mensupları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sık sık tekbir seslerinin yükseldiği törende, cenaze namazını İl Müftüsü Mustafa Kaya kıldırdı. Bakan Eroğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, Vali Balkanlıoğlu ve şehidin babası Hasan Yumak, cenaze namazında önde saf tuttu.
Kolkola yürüdüler
Cenaze namazının ardından tören mangasının omuzlarında caminin dışına kadar taşınan şehidin cenazesi, top arabasına konuldu. Bakan Eroğlu, CHP ve MHP’li milletvekilleriyle protokol üyeleri kol kola girerek top arabasının ardından kent merkezine kadar yürüdü. Burada top arabasından indirilen Yumak’ın tabutu, cenaze arabasına konuldu.
Bölücü örgüte lanet yağdı
Yol boyunca sık sık ‘Meclis’te PKK istemiyoruz’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Her şey vatan için’, ‘Şehidim hakkını bize helal et’, ‘Akan kan vatan için’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan atıldı. Asker adayları ise Türk bayrakları açarak cenaze aracının önünde mezarlığa kadar yürüdü. Sandıklı Şehir Mezarlığı’na getirilen Astsubay Ahmet Yumak’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Hayata döndürülmüştü, şehadet nasip oldu
Diyabakır’ın Ergani İlçesi’nde bağlı Değirmendere Köyü Mevkii’nde geçen Salı günü PKK’lı teröristlerin askeri kontrol noktasına düzenlediği saldırıda, astsubay 30 yaşındaki Ahmet Yumak ağır yaralandı. İlk anda şehit olduğu açıklanan Yumak’ın duran kalbi Ergani Devlet Hastanesi’nde doktorların yoğun çabasıyla yeniden çalıştırıldı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan astsubay Yumak’ın burada yeniden kalbi durdu. Doktorların müdahalesiyle yeniden kalbi çalıştırılan Yumak, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Astsubay Ahmet Yumak, önceki gece kurtarılamayınca şehit oldu.

Türk milletinin bağrında

Cenaze töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Binbaşı Tuncay Timoçin bir konuşma yaptı. Timoçin, “O artık Türk milletinin bağrında, vatan toprağının hamurundadır. Türk askeri yalnızca vatanının huzur ve refahı uğruna gerektiğinde canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir kahramandır. Şehitlik mertebesine ulaşan evladınızla ne kadar övünseniz azdır. “

Son Notu: Atatürk’ü Seviyorum

Şehit Ahmet Yumak, 6 Ağustosta Facebook üzerinden Atatürk’ü Seviyorum başlıklı bir not paylaştı. İşte o not: Atatürk’ü seviyorum çünkü Atatürk ne koyu bir sağcı kadar faşist, ne koyu bir solcu kadar kominist ruhluydu. Atatürk’ü seviyorum çünkü Atatürk ne camiye inançsız girecek kadar dinsiz ne de inançlarıyla boğulacak kadar yobazdı. Atatürk’ü seviyorum çünkü Atatürk ne cahilliğin pençesinde boğuldu ne de bilgeliğin ellerinde halkına yüksekten baktı. Atatürk’ü seviyorum çünkü; asla satılmadı ve asla satmadı. Murat Arısoy

Bakmadan Geçme