• Haberler
  • Genel
  • 'Kızım sayesinde sigarayı bıraktım' – Kocatepe Gazetesi

'Kızım sayesinde sigarayı bıraktım' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, kızı rahatsız olmasın diye -40 derecede, balkonda sigara içtiğini, ancak kızı sayesinde sigarayı bıraktığını söyledi İl Tütün Kontrol Kurulunun 44. Toplantısı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanlığı, AKÜ Rektörlüğü, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı [&hellip]

“Kızım sayesinde sigarayı bıraktım”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, kızı rahatsız olmasın diye -40 derecede, balkonda sigara içtiğini, ancak kızı sayesinde sigarayı bıraktığını söyledi

İl Tütün Kontrol Kurulunun 44. Toplantısı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Belediye Başkanlığı, AKÜ Rektörlüğü, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ilgili kurumların temsilciler katıldılar. Toplantının açılışında İl Tütün Kontrol Kurulu’nun Eylül ayı içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verildi. İl Tütün kontrol Kurulu’na bağlı Kontrol Ekipleri tarafından Eylül ayında ilde toplam 1587 özel hukuk kişilerine ait binaya, 87 kamu hizmet binasına ve 47 toplu taşıma aracına olmak üzere toplam 1721 ziyaret ve denetim gerçekleştirildiği, bunlardan 3 tanesinde eksiklik ve aksaklık tespit edilerek tutanak tutulduğu, 4207 Sayılı İhlal izlem Tablosuna göre 3 tane tutanağa işlem yapıldığı, İl merkezinde; merkez belediye sınırları içerisinde görev yapan beş, merkez köy ve kasabalarda ise iki olmak üzere toplam yedi denetim ekibi denetim görevlerini yaptığı belirtildi.
Tütün ürünü ihtiva eden ve etmeyen nargile ürünleri yasal düzenlemesi kapsamında; ilimizde bulunan nargile ürünleri satış yerleri ve nargile salonlarının denetimlerinin yapıldığı, denetimler sırasında son düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı, ve iş yeri sahiplerine ilgili kanunun tebliğlerinin yapıldığı, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun Uygulanması konusunda ilimizde yapılan çalışmalarda gerekli hassasiyet ve özen gösterilmekte olduğu, bu konuda çalışmaların düzenli bir şekilde devam etmekte olduğu belirtildi.
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol; “Kimsenin başka birinin sağlığıyla oynamaya hakkı yok” diyerek, “dumansız hava çalışmalarını canı gönülden destekliyorum” ifadelerini kullandı.
“NE KADAR DA
ÜZÜCÜ BİR HÂL”
Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, 37 yıldır sigara içmesine rağmen sigarayı bırakabildiğini belirterek şöyle devam etti:
“37 yıldır sigara kullanıcısıydım. Bu toplantılar sayesinde ve büyük bir etken olan kızım sayesinde sigarayı bıraktım. Kızımın hal, hareketlerinden rahatsız olduğunu hep görüyordum. Ailem yüzünden -40 derecede balkonda sigara içtim. Şimdi düşünüyorum da ne kadar çok üzücü bir haldeymişim. O zaman tüm kız çocuklarına bir görev düşüyor, lütfen aile büyüklerinizin sigarayı bırakmasına yardımcı olun.”
Tütün kontrollerinin ilgili kurumlarca sürekli yapılması talimatını veren Vali Yardımcısı Varol; “Güven esas, kontrol şarttır. Kim olursa olsun denetimlerinizi yapın ve caydırıcılık adına elinizden geleni yapın” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme