• Haberler
  • Genel
  • Kızılay’ın Kurban kampanyası başladı – Kocatepe Gazetesi

Kızılay’ın Kurban kampanyası başladı – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın Kurban Bayramı kampanyasının başladığını söyledi Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Kurban Bereketi yıl boyu sürsün” sloganı ile yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi. Danıştekin, “Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini [&hellip]

Kızılay'ın Kurban kampanyası başladı

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın Kurban Bayramı kampanyasının başladığını söyledi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Kurban Bereketi yıl boyu sürsün” sloganı ile yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.
Danıştekin, “Türk Kızılayı’nın artık geleneksel hale gelen vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model saye-sinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuşacak. Kurban’da Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâletsahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygunşekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veteriner ve noter de eşlik edecek” dedi.
KAVURMALAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
Danıştekin, şöyle konuştu:
“Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutu-lara konulacak. Kavurma konserveleri, Türk Kızılayı’nın 697 şubesi aracılığıyla, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi de Genel Merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini, araştırmasını yaptığı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Vatandaşlarımız yurt dışında da Afrika, Asya ve Bal-kan ülkelerinde kurban kesim vecibelerini yerine getirebileceklerdir. Yurt içikesimlerden elde edilen etlerin tamamı önceki yıllarda olduğu gibi konserve olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır. Yurt dışında ise kesim ve dağıtımlar Türk Kızılayı ekiplerince yapılacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme