• Haberler
  • Genel
  • Kızılay’ın kapısı, tüm gönüllülere açık

Kızılay’ın kapısı, tüm gönüllülere açık

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay faaliyetlerinin gönüllülük esasına dayandığını belirtti. Danıştekin, başta gençler olmak üzere herkese kapılarının açık olduğunu kaydetti Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nın kutlandığını belirtti. Kızılay’daki faaliyetlerin gönüllülük esasına dayandığının altını çizen Danıştekin, 'Bizim faaliyetlerimizin tamamı gönüllülerle yürütülüyor. Biz gönüllü sayımızı [&hellip]

Kızılay'ın kapısı, tüm gönüllülere açık

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay faaliyetlerinin gönüllülük esasına dayandığını belirtti. Danıştekin, başta gençler olmak üzere herkese kapılarının açık olduğunu kaydetti

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nın kutlandığını belirtti. Kızılay’daki faaliyetlerin gönüllülük esasına dayandığının altını çizen Danıştekin, “Bizim faaliyetlerimizin tamamı gönüllülerle yürütülüyor. Biz gönüllü sayımızı artırmak istiyoruz. Genç arkadaşların Kızılaycılığa yönelmesini istiyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu işi yapabilecek oradaki arkadaşlarla diyaloğa girdik. Altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversite’de bu işi yürütebilecek arkadaşlarımızın olduğunu gördük. Genç arkadaşları kazanalım ki çalışmalarımızı daha etkin yapabilelim” dedi.
18 YAŞINI DOLDURMUŞ
HERKESE DAVET
Kızılaycılık’ın kolay benimsenebilen bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Danıştekin, “Kızılay gönüllüsü olmak isteyenler, Kızılay’ın kendisine ait Uzun Çarşı’daki binasına müracaat edebilir. Kızılaycılık’ta zor diye bir şey yok. Gönüllülük esasına göre devam ediyor çalışmalar. Gönüllülüğün üst ya da alt sınırı diye bir şey yok. Bir gönüllü ne kadar destek verebilirse bizim için çok önemli ve değerlidir. Kızılaycılık faaliyeti, sevilerek ve benimseyerek yapılabilecek bir faaliyet. Tüm genç arkadaşlarımızı Kızılay’a, şubemize bekliyoruz. Herkesi Kızılay gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.
220 AİLEYE YARDIM YAPILIYOR
Türk Kızılayı’nın asli amacının yardım bekleyen insanlara yardım etmek olduğunu vurgulayan İsmail Danıştekin, şöyle devam etti:
“Kızılay’ın ana faaliyet amacı insana yardım etmek. İnsan ızdırabını dindirmek. Bununla ilgili olarak yardıma muhtaç insanlara din, dil, ırk, siyasi görüş gözetmeksizin yardım etmek amacıyla kuruldu.Ayni ve nakdi yardım olarak ne yapılabilecekse Kızılay’ın faaliyet alanına girmektedir. Afetler de buna dahil edilmektedir. Afetlerde yardım ama yardıma muhtaç her insana yardım etmektir. 220 gizli ekonomik durumu olmayan ve ihtiyaç sahibi aileye sürekli gıda giyim ve yakacak yardımı yapmaktadır. Ekonomik yapısı zayıf çalışkan ve başarılı öğrencilerimize burs vermektedir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme