• Haberler
  • Genel
  • Kızılay'ın geleneksel sünnet töreni yapıldı

Kızılay'ın geleneksel sünnet töreni yapıldı

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi tarafından her yıl yaz döneminde yapılarak geleneksel hale getirilen ve bu yıl 28. yapılan sünnet töreni ile 38 çocuk erkekliğe ilk adımı attı Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı İsmail Danıştekin sünnet töreni öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl 28. kez düzenlenen törenle sünnet olacak çocukların hayatlarının önemli bir dönüm noktasına adım attıklarını [&hellip]

Kızılay’ın geleneksel sünnet töreni yapıldı

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi tarafından her yıl yaz döneminde yapılarak geleneksel hale getirilen ve bu yıl 28. yapılan sünnet töreni ile 38 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı İsmail Danıştekin sünnet töreni öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl 28. kez düzenlenen törenle sünnet olacak çocukların hayatlarının önemli bir dönüm noktasına adım attıklarını söyledi.
ANNE BABALARIN MUTLU GÜNÜ
Geleceğin güvencesi olan çocukları bugünlere getiren, onları yetiştiren, eğiten, öğreten, canından çok seven, bunun haklı gurur, sevinç ve heyecanını yaşayan anne babaları tebrik eden Danıştekin; “Bizlere bu güzel sevinci, mutluluğu, heyecanı yaşatan Yüce Allah’a sonsuz şükür ve hamd ediyoruz. Bütün annelerin, babaların böyle güzel, anlamlı mutluluklar yaşamalarını, çocuklarımızın daha nice devletlerini, mürüvvetlerini görmelerini diliyorum.” dedi.
DAYANIŞMA ÖRNEĞİ YAŞANDI
Geleneksel sünnet töreni ile güzel ve anlamlı bir ihtiyacın karşılandığına işaret eden İsmail Danıştekin şöyle konuştu: “Bu törenlerle aramızdaki sosyal yardımlaşmayı, dayanışmayı güçlendiriyoruz. Barışı, sevgiyi, saygıyı, mutlulukları paylaşıyor çoğaltıyoruz. Türkiye Kızılay Derneği Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz sünnet şölenine okulun salonlarını tahsis eden Anadolu Öğretmen Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Avcı ve personeline, sünnetlerimizi büyük bir özveri ile yapan Eray Hancı ve ekibine, dini vecibemizi yerine getiren duamızı yapan Nurettin Çetin hocamıza, törenimizi güzel müziğiyle neşelendiren Ali Osman Okşar ve ekibine, törenimize katılarak emek verenlere, sünnet giderlerini üstlenen yardımseverlerimize Kızılay ve ailelerimiz adına teşekkür ediyorum.” Günün anısına toplu fotoğraf çekimi sonrası küçük bir eğlence gerçekleştirildi. Sıra ile sünnet yapılması ile tören sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme