• Haberler
  • Gündem
  • Kızılay'dan Kamu Hastaneleri'ne teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Kızılay'dan Kamu Hastaneleri'ne teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Turhan Çobanoğluve Kan Bağış Kazanım Uzmanı Erdal Tan ziyarette Kızılay ve Türkkök ile ilgili bilgiler verdi. Çobanoğlu, '31 Mayıs 2005 tarihli Bütçe Uygulama Talimatnamesi'nde Türk Kızılay'ının güvenli kan esasına dayalı çalıştığı belirtilmiştir, ihtiyaç duyulan kanın öncelikle Türk Kızılay'ı Kan Merkezlerinden temin edilmesidir. Ülkemiz kan bağışı konusunda gelişmiş ülkeler ile [&hellip]

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Turhan Çobanoğluve Kan Bağış Kazanım Uzmanı Erdal Tan ziyarette Kızılay ve Türkkök ile ilgili bilgiler verdi. Çobanoğlu, “31 Mayıs 2005 tarihli Bütçe Uygulama Talimatnamesi’nde Türk Kızılay’ının güvenli kan esasına dayalı çalıştığı belirtilmiştir, ihtiyaç duyulan kanın öncelikle Türk Kızılay’ı Kan Merkezlerinden temin edilmesidir. Ülkemiz kan bağışı konusunda gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında oldukça geri sıralarda yer almaktadır.  Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı yüzde 5’e ulaşabilirken ülkemizde bu oran halen  yüzde 1 civarındadır. Türk Kızılay’ı Kurumlarla yaptığı protokoller ve güç birlikleriyle daha da güçlenmektedir. Kurumlarla yaptığı ortak projelerde kan bağışı konusunda bilinci ve duyarlılığı artırma çalışmaları devam etmektedir” dedi.
Çobanoğlu, şöyle devam etti:
“Damla Damla Hayat Kurtar projesinde Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak ve son dönemlerde gittikçe daha da güçlenen (Türkök) kök hücre bankası üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Akıllardaki kemik iliği nakli konusunda artık daha az kullanılan yöntemler yerine ağrısız ve herhangi bir yan etkisi olmayan tekniklerden söz edilmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan TÜRKÖK  (Türkiye’nin Ulusal Kemik İliği Bankası) ilimizde ve tüm ülke genelinde ilik=kök hücre nakli bekleyen hastalara umut olmak için veri tabanı oluşturmakta olup bu proje kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarda gönüllü bağışçılara ulaşmak için mobil ekipler planlanmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme