• Haberler
  • Gündem
  • Kızılay'dan Afyon'a yatırım müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Kızılay'dan Afyon'a yatırım müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İhsaniye'nin Gazlıgöl beldesindeki Kızılay Mineralli Su Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Üretim tesislerindeki her aşamayı ziyaret eden Kerem Kınık, fabrika personeli ile de sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren inceleme gezisinin ardından, geziyi takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kerem Kınık, Afyonkarahisar Kızılay Mineralli Su Fabrikası'nın önemli bir işletme olduğunu kaydetti.İKİ [&hellip]

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İhsaniye’nin Gazlıgöl beldesindeki Kızılay Mineralli Su Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Üretim tesislerindeki her aşamayı ziyaret eden Kerem Kınık, fabrika personeli ile de sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren inceleme gezisinin ardından, geziyi takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kerem Kınık, Afyonkarahisar Kızılay Mineralli Su Fabrikası’nın önemli bir işletme olduğunu kaydetti.
İKİ FABRİKADA
1 MİLYARI AŞKIN ŞİŞE
İşletmenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir emaneti olduğunu hatırlatan Kınık, “Kızılay 1926’dan beri bu tesisi işletiyor. Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Erzincan ile birlikte iki fabrikanın yıllık kapasitesi 1.2 milyar şişe. Bu şişeleme kapasitemizin neredeyse tamamını kullanıyoruz. Bu fabrikalarımızda limonata, gazoz, aromalı ürünler üretmeye başladık” dedi.
KIZILAY SU GELİYOR
Kınık, “Tüketiciye yeni sunacağımız güvenli bir Kızılay Su üretimine başlayacağız. Özellikle Marmara, Ege, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgemizde iyi kaynak tespit ettik. Dolayısıyla ürünlerimizin Türkiye’nin genelinde ve dünyada bulunabilmesi için altyapı yatırımlarımıza ağırlık verdik. Dağıtım ağımızı güçlendiriyoruz. Pazar payımızı arttırmak için özellikle ev dışı tüketim noktalarına da ulaştırabilmek için gerekli pazarlama ve satış ağına ağırlık veriyoruz” diye konuştu.
YENİ ÜRETİM
BANTLARI OLUŞTURULACAK
Afyonkarahisar bölgesinde güçlü bir kaynağa sahip olduklarını söyleyen Kınık, “Özellikle Afyonkarahisar bölgesi, arazimizin geniş olduğu ve kaynağımızın güçlü olduğu bir bölge Erzincan gibi. Bu bölgede arkadaşlarımız öncelikle altyapımızın modernizasyonu, sonrasında da mevcut kaynak kapasitesine uygun yeni üretim bantları oluşturmak için şu an fizibilite çalışmaları yapıyorlar. Bunu biz arkadaşlarımızdan hızlı bir şekilde istedik. Bu sene sonuna kadar yeni yatırım planlarımız çıkmış olur. Bu bölge için yeni fabrikalar ve yeni istihdam anlamına geliyor. Dolayısıyla ümit ediyoruz, bu sene Afyonkarahisar’a yeni müjdelerimiz olur” ifadelerini kullandı.
BİN 800 ÜNİTE
KAN GÖNDERİLDİ
Ulusal gündemle ilgili sorulara da cevap veren Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Elazığ’da yaşanan patlamanın ardından hemen harekete geçtiklerini söyledi. Kınık, “Özellikle 15 Temmuz sonrası Van’da ve Elazığ’ da yaşanan patlamalar, bizleri tekrar yaraladı. Bu konuyla ilgili olayın ilk başladığı andan itibaren, gerekli tedbirlerimizi aldık. Bugün Elazığ’da yaşanan patlamanın akabinde Ankara, Gaziantep ve Malatya’dan yaralılarımıza daha hızlı müdahale edilmesi için yaklaşık bin 800 ünite kan gönderdik. Elazığ’daki iki noktada vatandaşlarımızdan kan tedarikini artırdık” dedi.
MÜLTECİ
SORUNU,
İNSANİ BİR SORUN
Suriye’de yaşananlardan sonra Türkiye’yi ve Avrupa’yı etkileyen mülteci krizi konusunda Avrupa’daki paydaşlarıyla eş güdüm halinde çalıştıklarını anlatan Kınık, “Burada insani bir sorun var. Bu insani sorunun bütüncül bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız çalışmalar neticesinde mülteci sağlığı merkezlerinin Kızılay aracılığıyla kurulması ve işletilmesi için çalışıyoruz. Türkiye’deki sağlık sisteminin yükünü azaltmak ve mülteci kardeşlerimize daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme