• Haberler
  • Gündem
  • 'Kızılay'da Depozitolu Kısmın Devam Etmesinden Yanayız'

'Kızılay'da Depozitolu Kısmın Devam Etmesinden Yanayız'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Özkaya, gündemdeki konuları değerlendirdiği ziyarette Kızılay Madenyusu Fabrikası ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 'Afyonspor hakkındaki yorumunuz nedir' sorusuna şöyle cevap verdi: Afyonspor'u Süper Lig'e çıkaracağına dair söz verenlere emanet ettik…

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, Gazeteniz Kocatepe’nin sahibi Sezer Küçükkurt’u ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ali Örk, Kocatepe Gazetesi Muhabiri Burcu Aydın ve www.kocatepegazetesi.com Muhabiri Murat Arısoy da yer aldı.
Ziyaret vesilesiyle gündemdeki konuları değerlendiren Milletvekili Özkaya, Kızılay Maden Suyu Fabrikası’ndaki gelişmeleri paylaştı. Özkaya, “Kızılay Maden Suyu 1926’da Atatürk tarafından kurulmuş. Gazlıgöl bölgesinde maden suyu çok daha eski. Abdülhamid dönemi ve öncesinden itibaren maden suyu kullanılıyor; Atatürk Kızılay’a veriyor. Kızılay orada bir maden suyu fabrikası kuruyor. Eski bir tesis. Sonra Almanlar tarafından bir tesis daha kuruluyor. Bugün eski, o gün yeni bir tesis var, depozitolu şişelerdeki üretim tesisi. Daha sonra bizim dönemimizde yeni kurulan tesisler var. Bunların bir kısmında meyveli ürünler de vardı. Afyon’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle meyveli ürünlerin bir kısmı Erzincan’a taşımış. Sonra tamamı orada üretilmeye başlamış. Aslında depozitolu şişelerde de aynı maden suyu doluyor. Fakat depozitolu şişelerin kalınlığı daha fazla olduğu için daha fazla basınçlı ve gazlı olduğundan onun tüketimi daha tatlı. Afyon, Eskişehir, Kütahya, Akşehir bölgesine de bir kültür oluşmuş. İnsanlar depozitolu maden suyu istiyor. Depozitolu ürün diğerine göre yüzde 30 kadar daha ucuz. Bir de bu var. Bu ucuzluğu var. Depozitolu tesisin eskimesinden dolayı verimsizlik, yıkama ünitesinden dolayı da bazen içindeki kirlilikten dolayı şikayetler gelmiş. Bundan dolayı o bölgedeki üretimi geçenlerde durdurdular. 13 işçinin de işten çıkarılmasıyla ilgili bir karar almışlar” dedi.
“3,5 SAAT TOPLANTI YAPTIK”
Hemen duruma müdahale ettiklerini aktaran Özkaya, “Hemen AK Parti İlçe Başkanımızı, Belediye Başkanlarımızı oraya gönderdik. Biz de Kızılay Genel Başkanımızla konuştuk. Kızılay Genel Müdürü hep beraber bir telekonferans yaptık. işçilerin emeklilik hakkı gelenlerin emekli olmasını, diğerlerinin diğer birimlere kaydırılmasını sağlayarak işçilerle ilgili mağduriyeti çözmüş olduk. Sonra Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Kızılay Genel Başkanımız hep beraber Kızılay Genel Merkezi’nde bir toplantı yaptık. 3,5 saate yakın çok uzun bir toplantı yaptık. Kızılay Genel Müdürü fabrikaya geldi. Fabrikada incelemeler yaptı. Biz bu depozitolu kısmının devam etmesinden yanayız. Ancak orada ciddi bir modernizasyon gerekiyor. Fabrika binası çok eski. Çok titreşimli olarak çalıştığı için alt kısımlarında sorun var. Kendilerinin yapmış olduğu şirkette de deprem dayanıklılığıyla ilgili olumsuz rapor verilmiş. Bu makinelerin sökülüp bir başka yere taşınmasını fabrikada çalışanlar da mümkün görmüyorlar. Çünkü 60 yıllık makineler eğer o 60 yıllık makineler sökülürse bir başka yere gittiğinde kurulması ve çalışması pek mümkün olmaz. Yaklaşık 2 milyon Avro’luk bir yatırım gerekiyor. Biz Kızılay Başkanımıza şunu söyledik: Bu makineleri yeniden bir tadilat, tamiratını yapalım. Daha düşük kapasite de olsa üretime devam etsin ve Kızılay’a hep beraber kaynak arayalım. Bu tesisi yeni ve modern bir şekilde kuralım” ifadelerini kullandı.
“KIZILAY MADEN SUYU MÜZESİ ÇALIŞMASI YAPILIYOR”
Özkaya, açıklamasına şöyle devam etti:
“Hatta Kızılay Genel Başkanımı bir kısım meyveli ürünlerin tekrar burada üretilmesi ve İstanbul Marmara Bölgesi’nin pazarlamasının buradan yapılmasıyla ilgili bir çalışma yapacaklar. İnşallah onu tekrar bir kısmı buraya kazandıracağız. Hedefimiz oradaki bu üretimin devam etmesi. Atatürk dönemindeki fabrika ve sonraki fabrika tescilli bir tarihi kültürel miras. Bununla ilgili yeni Kültür ve Turizm Müdürümüz, Kızılay Maden Suyu Müzesi yapılması noktasında çalışmayı sürdürüyor. Bölgemize, ilimize gelen turistlerin de Kızılay Maden Suyu’nun nereden nereye geldiğine dair bir çalışma yapıyoruz. Yeni bir süreç başlattık. Onu yapacağız. Kızılay Genel Müdürü, İçecek Genel Müdürü, Kızılay Genel Başkanımıza bir rapor sunacak. Bizim arkadaşlarımız bir rapor hazırladılar. O raporu biz sunduk. Yeni kısmi yenileştirmeyle mevcut o eski makinaların yönetmesiyle üretimin devamını temine gayret ediyoruz.”
ÖZKAYA’DAN AFYONSPOR YORUMU
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “Afyonspor hakkındaki yorumunuz nedir” sorusuna şöyle cevap verdi: Afyonspor’u Süper Lig’e çıkaracağına dair söz verenlere emanet ettik… >> Haber Merkezi

Bakmadan Geçme