Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay’da bayrak değişimi

Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı

Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar, AK Parti’nin 7. olağan kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi gerekçesiyle etik olarak Başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Okyar yardım çalışmalarını
Kızılay Gönüllüsü olarak sürdüreceğini, yerine Başkan Yardımcısı Mehmet Yakın’ın geldiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar, dün sabah şubede düzenlediği basın toplantısında Başkanlık görevinden istifa ettiğini yerine Başkan Yardımcısı Mehmet Yakın’ın görevlendirildiğini kaydetti.
“İKİ YILDA 1250
AİLEYE ULAŞILDI”
Fatih Okyar, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığında 2019 yılında yapılan kongre sonucu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte göreve seçildiklerini ifade etti. Okyar, “Şahsım Kızılay İl Başkanlığı görevine seçilmiştim. Bu dönemde güzel bir ekip oluşturduk. Gönüllerinde hayırseverlik yatan, daha önce de hayır hasenat işleri ile uğraşan insanlarımızı biraraya toplayarak güzel bir yönetim oluşturmuştuk. Bu süreçte Afyonkarahisar’da yönetimle birlikte aktif olarak sahada çalışmaya başladık. İki yılda 1250 aileye ulaştık. Bilindiği üzere ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit ederken çok titiz çalıştık. Başvuruları Şubemizde değerlendirdikten sonra 3 kez süzgeçten geçirip en son aileyi ziyaret edip ihtiyaç sahipliğini tespit ettiğmizde ailelirimizi Kızılay listelerine ekledik.” dedi.
“ŞUBE BELLİ BİR
NOKTAYA GETİRİLDİ”
İhtiyaç sahibi aileleri de kendi aralarında yetim ve dul şeklinde ayırdıklarını ifade eden Okyar, “Listelerimize aldığımız ailelerimize düzenli olarak aylık yardımlarımızı devam ettirdik. Biz bu süreçte Kızılay İl Başkanlığı olarak Afyonkarahisar’da teşkilatlanmamızı tamamladık. Ben sürekli ‘Afyonkarahisar açtı bugün doyurduk. Ama yarın yine insanlar aç.’ derdim. Bunu sistematik bir düzene oturtturmadığımız sürece bu hizmetlerin aksayacağı belliydi. Bin şükür biz bu yardım faaliyetlerimizi sistematik bir hale getirdik. Her gün öğleden sonra ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için bizler dışarıdayız. Bu şekilde şubemizi belli bir yerlere getirdik.” diye konuştu.
“HIZLA TEŞKİLATLANMA SAĞLANDI”
Kızılay Afyonkarahisar Şubesinin teşkilatlanma çalışmalarını da hızla tamamladıklarını aktaran Okyar, “AKÜ Genç Kızılay Topluluğu ve AFSÜ Genç Kızılay Topluluğumuzu oluşturduk. Bu iki topluluğumuzun yaklaşık bine yakın gönüllüsü oldu. Bu arkadaşlarımız pandemi nedeniyle öğrenim gördükleri fakülteler kapalı olduğundan memleketlerindeler. Bu nedenle genç ve dinamik kişi ihtiyacımızı Genç Kızılay Teşkilatımızı oluşturarak giderdik. Bu arkadaşlarımız sahada aktif koşturma içerisindelerdir. Son olarak da Kadın Kolları İl Başkanlığımızı oluşturduk. Dedik ki ‘Kadınlar bir eliyle beşiği diğer eliyle dünyayı sallar.’ sloganıyla yola çıkarak Kadın Kolları Teşkilatımızı oluşturduk. 11 gönüllü arkadaşımız görev yapıyor. Gönüllü arkadaşlarımızı seçerken kendilerine biz teklif götürdük. Daha önce yardım faaliyetlerinde kedi alanlarında bireysel olarak yardım faaliyetleri yapan arkadaşları topladık. Farklı kurumlardan kişilerin yer aldığı Kadın Kolları Teşkilatımızı geçtiğimiz hafta kadınlarımızla güzel çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“İLÇELERDE DE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR”
Afyonkarahisar mahallerinde gönüllü ekipler oluşturacaklarını açıklayan Okyar şunları kaydetti: “Yardım talebi geldiğinde anında müdahale edebilmek için gönüllü ekipleri oluşturduğumuzda merkezde teşkilatlandırma çalışmalarımız tamamlanmış olacak. İki yıllık süreçte ilçelerimizde de çalıştık. Şuhut İlçe Başkanlığımızı kuracağız, Dinar ilçemizin yazısı geldi. Bolvadin ilçemizde Başkanlık için bir arkadaşımızın ismini genel merkeze gönderdik. İlçe Başkanlarını belirlerken çok sıkı ve titiz bir çalışma gösterdik. Sanki dünürcüymüş gibi kılı kırk yarıp araştırarak seçimlerimizi yaptık. Bu çalışmalarımızda da güzel sonuçlar yakaladık.”
“KIZILAY PARTİLER ÜSTÜDÜR”
Kızılay İl Başkanlğıı görevini bırakma nedenini açıklayan Okyar şöyle konuştu: “2019 yılı kongresinde yaptğım konuşmada bir sivil toplum kuruluşu Başkanının uzun yıllar görev kalmasına karşı olduğumu söylemiştim. Her insanın bir potansiyeli vardır. Bu benim içinde geçerlidir. İki, üç yılda şubeye kazandırabildiğimi kazandırırım. Bundan sonra ise benim gücüm bir yere kadardır. Bundan sonra işler rutine girebilir düşüncesiyle ben o dönemde de il kongresine kadar olağanüstü kongrede görevi bırakacağımı söylemiştim. Bilindiği üzere AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Kızılayımızın da partiler üstü bir misyonu, bağımsızlığı vardır. Aslında yasal olarak hiçbir engelimiz olmamasına rağmen ben Kızılay İl Başkanlığı’ndan istifa etmeye karar verdim. Bu kararımı Kızılay İl Yönetim Kurulu üyeleriyle de paylaştım. Önceki gün itibariyle istifa dilekçemi verdim. Bundan sonra da inşallah hiçbir şey değişmeyecek.
MEHMET YAKIN KIZILAY’IN
YENİ İL BAŞKANI
“Zaten biz tüm hizmetleri gönüllülük esasıyla yapıyor karşılığında bir ücret veya maaş almıyoruz. Yine koşuşturacağız ama yeleğimiz sahada Kızılay Gönüllüsü olacak.” diyen Okyar, “Genel merkez yetkililerimizi de söylemiştim. Kızılay beni kapıdan kovsa bacadan girerim. İlk göreve geldğimizde Kızılay’ın siyasallaştığı yönünde düşünceler ve ifadeler gündeme gelmişti. Biz siyaset gömleğini çıkararak bu işe başladığımız anlatmıştık. Bu nedenle AK Parti yönetim kuruluna seçilmem nedeniyle şahsen Kızılay İl Başkanlığı yapmayı etik bulmuyorum.”
Fatih Okyar yerine Kızılay İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yakın’ın geleceğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti