• Haberler
  • Genel
  • Kızılay'da 145’inci yıl gururu – Kocatepe Gazetesi

Kızılay'da 145’inci yıl gururu – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın 145’inci yılını gururla kutladıklarını söyledi Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Türk Kızılay’ının 145’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bilindiği gibi Türk Kızılayı’ 11 Haziran 1868 yılında kurulmuştur. Tam adı Türk Kızılay Derneği olan kuruluşumuz Türk Kızılayı ve Kızılay adları da kullanır. Kızılay adını, kurumumuza büyük [&hellip]

Kızılay’da 145'inci yıl gururu

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın 145’inci yılını gururla kutladıklarını söyledi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Türk Kızılay’ının 145’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bilindiği gibi Türk Kızılayı’ 11 Haziran 1868 yılında kurulmuştur. Tam adı Türk Kızılay Derneği olan kuruluşumuz Türk Kızılayı ve Kızılay adları da kullanır. Kızılay adını, kurumumuza büyük önder Atatürk vermiştir. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancığın, merhametin tarafsızlığın ve barşın simgesidir” dedi.
10 BİN GÖNÜLLÜSÜ VAR
Danıştekin, “Kızılay, ulusal ve uluslararası yardım kurumu niteliği ile savaşta ve barışta, amacının görevleri yapar, Kızılay ülke genelinde 700’ü aşkın şubesi, 10 bin gönüllü yöneticisi ve 500 binden fazla kayıtlı üyesi, 4 bin civarı, personeli, ile çalışmalarım sürdürmektedir. Kızılay son yıllarda yeniden yapılanma, projelerini hızla hayata geçirmektedir. Kan hizmetleri yeniden projelendirilmiş yapılan yasal düzenleme ile kan bağışı alma yetkisi Kızılay’a verilmiştir. Ülke genelinde ve Afyonkarahi-sarımız’da kan merkezi açılmıştır. Şehrimizdeki kan merkezimiz Karaman Mahallesi’nde doktor, hemşire ve diğer personeli ile kan bağışlarını almakta ve hizmet vermeye devam etmektedir. Afyonkarahisar Kızılay şubemiz, kayıtlı isteyemeyen yaklaşık 250 gizli, ekonomik durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi aileye sürekli gıda, giyim ve yakacak yardımı yapmaktadır. Ekonomik yapısı zayıf, çalışkan ve başarılı öğrencilerimize burs vermektedir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme