Kızılay Şube'nin yeni başkanı Okyar

Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin olağan seçimli genel kurul toplantısı 9 Şubat Cumartesi günü SMMMO Salonunda gerçekleştirildi. Ahmet Tunca'ın Başkanlığında oluşan genel kurul divanı oluşumu akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.'KIZILAY İHTİYAÇSAHİBİNİN YANINDA'Toplantının açılış konuşmasını Türk Kızılayı Derneği Şube eski Başkanı İsmail Danıştekin yaptı. Danıştekin genel kurul toplantısının hayırlı olmasını diledi. Derneğin üç yılda [&hellip]

Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin olağan seçimli genel kurul toplantısı 9 Şubat Cumartesi günü SMMMO Salonunda gerçekleştirildi. Ahmet Tunca’ın Başkanlığında oluşan genel kurul divanı oluşumu akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
“KIZILAY İHTİYAÇ
SAHİBİNİN YANINDA”
Toplantının açılış konuşmasını Türk Kızılayı Derneği Şube eski Başkanı İsmail Danıştekin yaptı. Danıştekin genel kurul toplantısının hayırlı olmasını diledi. Derneğin üç yılda bir genel kurul toplantısı yaptığını belirten Danıştekin, “Derneğimizin tüzüğü gereği üç dönemden fazla görev alınamıyor. Bendeniz ve yönetim kurulu üyeleri olarak görevimizi tamamlamış durumdayız. Görevimizi yeni seçilecek arkadaşlara bırakacağız. Türk Kızılayı bilindiği üzere tarafsızca hiçbir ayırım yapmaksızın gönüllük esasına dayalı insan ızdırabını dindirmeye yönelik faaliyetler yapan bir kuruluştur. Güvenli kan teminini gerçekleştirmektedir. Türk Kızılayı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecektir. Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube yönetimi olarak tüm bağışçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi. Kurul raporları tek tek okunarak oy birliği ile aklandı.
“YENİ EKİPTEN BEKLENTİ DAHA ÇOK İNSANA ULAŞILMASI”
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Murat Ellialtı, görev süresi dolan İsmail Danıştekin başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Görevi yeni alacak olan yeni yönetim kurulu üyelerine de başarılar dileyen Ellialtı, “Yeni yönetim kurulu inşallah İsmail Danıştekin Başkanımız ve ekibinin bıraktığı yerden çalışmaları daha ileriye götürürler. Kendilerinin çok kıymetli çalışmaları var. Biz de gurur duyduk. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kemal Kınık’ın selamlarını da arz ediyorum. Yeni ekipten beklentilerimiz Kızılayımızın faaliyetlerini daha sürdürülebilir hale getirmek, daha çok kişiye ulaşıp dokunmak, ama insanımızı sadece yardım alan bir durumda tutmamaktır. Bizim Türk Kızılayı olarak yeni projelerimiz var. Sadece balık ikramını değil balığı tutmayı öğretmeyi amaçlayan yeni projelerimiz olacak. Bunlar arasında mesleki eğitim faaliyetleri ve gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri var. Ev hanımlarımızın toplum hayatına daha aktif katılımına dönük projelerimiz var. Bu faaliyetlerle inşallah Kızılaycılığı daha anlamlı ve sürdürülebilir hale getirmemiz gerekiyor. Yeni heyetten bir beklentimiz de; kıymetli üyelerimiz sadece genel kuruldan genel kurula oy kullanmak için Kızılaycı olmasınlar. Her bir üyemiz iki kongre arasında faaliyetlere daha etkin katılmalıdır. Her birimizin en az bir defa erzak kolisi taşıyıp bir ev ziyaretinde bulunması lazımdır. Kızılay bir taban bir toplum hareketidir.” diye konuştu.
“KAN MERKEZİNE VERİLEN
SÖZ YERİNE GETİRİLECEK”
Toplantıda söz alan Turhan Çobanoğlu, önemli bir faaliyetin Afyonkarahisar’da Kızılay Kan Merkezinin açılması olduğunu kaydetti. Kızılay Afyonkarahisar Kan Merkezinde 16 personelin hizmet verdiğini söyleyen Çobanoğlu, yaklaşık 20 bin civarında kan alındığını şehrin kan ihtiyacının karşılandığını, Kan Merkezinin büyütülerek yeni bir mekân bulunması gerektiğini söyledi. Çobanoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek’in seçilmesi halinde Kan Merkezine büyük ve güzel bir yer vermesini istedi. AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek yaptığı konuşmada, devlette devamlılığın esas olduğunu mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Kan Merkezi için verdiği mekân sözünü seçilmesi halinde yerine getireceğini kaydetti. Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı seçilen Fatih Okyar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim sonrası katılımları nedeniyle tüm konuklara teşekkür etti.
OKYAR ŞUBE BAŞKANI
Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesinin Yönetim Kurulu Başkanlığına Fatih Okyar seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Turgay Şahin, Mehmet Yakın, Mehmet Albayrak, Mustafa Üngör, Rıdvan Şener, Suzan Yonca, Yaman Şenol, Hakkı Yazıcı, Seydi Yılmaz, Nesrin Ünver seçildiler. Şube Denetçisi Üyeliğine Ahmet Kocakulak, Genel Merkez Genel Kurul Üyeliğine; Mustafa Üngör, Yaman Şenol, Seydi Yılmaz seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme