Kızılay, Kurban bereketini bir yıl sürdürecek

Kızılay'ın 2016 Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 12 Ağustos 2016 – 12 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl ki kampanya sloganı 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' olarak belirlendi.KURBAN'DAKIZILAY MODELİŞube Başkanı İsmail Danıştekin, 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay'ın bu yılki kampanyasında da hayırseverlere 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganıyla seslendiğini belirtti. Kızılay'ın geleneksel [&hellip]

Kızılay’ın 2016 Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 12 Ağustos 2016 – 12 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl ki kampanya sloganı “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” olarak belirlendi.
KURBAN’DA
KIZILAY MODELİ
Şube Başkanı İsmail Danıştekin, 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay’ın bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla seslendiğini belirtti. Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası bu yılda devam ettiğini söyleyen Danıştekin; “Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay’ın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek” dedi.
İYİLİK KIZILAY’LA
SINIR TANIMAYACAK
Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını belirten İsmail Danıştekin, kavurma konservelerinin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti. Kurban döneminin ardından Kızılay’ın, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD göndereceğini belirten Danıştekin; “Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad’a vekâlet verebilecek. Aynı zamanda; Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletler verilebilecek.
DÖRT TAKSİT
YAPILIYOR
Hayırseverlerin, yurtiçi bir hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 475 lira ödeyeceklerini belirten Danıştekin şöyle konuştu: “ Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar bankalarda ki bağış hesaplarına para yatırabilecek. Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarının yanı sıra; Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesine, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.”
ONLİNE ÖDEME
YAPILABİLECEK
Öte yandan vekaletlerini Kızılay’a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Ayrıca 0090 312 458 30 00 numaralı telefondan Kızılay’ın ücretsiz danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedeli ödenebilecek. Vatandaşlar, Almanya’daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekâlet bedelini ödeyebilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme