• Haberler
  • Genel
  • Kızılay Haftası kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Kızılay Haftası kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Danıştekin, 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nın kutlandığını belirtti Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay Haftası’nın kutlanmakta olduğunu söyledi. Danıştekin, “Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim 2014 ile 4 Kasım 2014 tarihleri, her yıl olduğu gibi ülke genelinde Kızılay Haftası olarak kutlanacaktır. 11 Haziran 1868 yılında [&hellip]

Kızılay Haftası kutlu olsun

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Danıştekin, 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nın kutlandığını belirtti

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay Haftası’nın kutlanmakta olduğunu söyledi. Danıştekin, “Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 29 Ekim 2014 ile 4 Kasım 2014 tarihleri, her yıl olduğu gibi ülke genelinde Kızılay Haftası olarak kutlanacaktır. 11 Haziran 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı; 146 yıldır ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin tarafsızlığın ve barışın simgesidir” dedi.
İNSAN IZDIRABINI DİNDİREN KURULUŞ
Danıştekin, şöyle devam etti:
“Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı; her koşulda, her yerde ve zamanda, hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ızdırabını dindirmek, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasında ki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır.”
500 BİNDEN FAZLA ÜYE VAR
Türk Kızılayı’nın ülke genelinde önemli bir hizmeti yerine getirdiğini belirtin Danıştekin, “Kızılay ülke genelinde 700’ü aşkın şubesi, 12 bin gönüllü yöneticisi ve 500 binden fazla kayıtlı üyesi, 8 bin civarı personeli ile çalışmalarını sürdürmektedir. Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar ’dada bulunan Kan Merkezimiz Karaman Mahallesinde doktor, hemşire ve diğer personeli ile kan bağışlarını almakta ve hizmet vermeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme