Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay gönüllü hanımları bekliyor

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Acun’un öncülüğünde kurulan Kadın Kolları Teşkilatı yönetimi basına tanıtıldı. Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar, tüm hayırsever Afyonlu hanımları gönüllük kapsamında Kızılay faaliyetlerine katılma çağrısında bulundu

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı Kadın Kolları Teşkilatı kuruldu. Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Acun ve yönetim kurulu üyeleri 28 Kasım 2020 Cumartesi günü Gedik Ahmet Paşa (Taş Medrese) Medresesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

“TEŞKİLATLANMA KAPSAMINDA KADIN KOLLARI KURULDU

Toplantının açılışını yapan Türk Kızılayı Afyonkarahisar İl Başkanı Fatih Okyar, 2019 yılının Şubat ayında yeni yönetim kurul üyeleriyle birlikte göreve başladıklarını kaydetti. Afyonkarahisar Kızılay ailesi olarak teşkilat çalışmalarına başladıklarını ifade eden Okyar şöyle konuştu: “Önce AKÜ Genç Kızılay Topluluğunu oluşturduk. Sonrasında Afyon Genç Kızılay Topluluğumuzu oluşturduk. Bu topluluğumuzda bine yakın gönüllülerimiz oluştu. Bu arkadaşlarımız sahada çok çalışarak bizleri desteklediler. Pandemi döneminde genç arkadaşlarımız memleketlerinde olduklarından İl Genç Kızılay Teşkilatının eksikliğini gördük. Daha sonra Afyonkarahisar’da İl Genç Kızılay Teşkilatımızı oluşturduk. Şu anda bu gençlerimiz Afyonkarahisar’da bizlere çok büyük destek vermektedirler. Bu vesile ile Genç Kızılay Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Bu teşkilat çalışmaları kapsamımızda sıra Kadın Kolları Teşkilatımıza geldi. Gülsüm Acun Başkanımızın önderliğinde Afyonkarahisar’da Türk Kızılay Kadın Kolları Teşkilatımızı oluşturduk.”

“KADIN KOLLARI TİTİZ ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ”

Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar, Kadın Kolları Teşkilatı için Gülsüm Acun’un Başkanlığı’nda oluşturulan yönetim kurulu üye listesini genel merkeze gönderdiklerini söyledi. Yönetim kurulu listesinin genel merkez tarafından onaylandığını belirten Okyar şunları kaydetti: “Biz kadın kolları teşkilatımızı oluştururken çok titiz çalıştık. Afyonkarahisar’da yine gönlünde hayırseverlik yatan daha önce de hayır işlerinde koşturan arkadaşlarımızı tek çatı altında toplamak istedik. Biz hepsine kendimiz teklif götürdük. Bu vesile ile onlara bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Kendileri yönetimimize dâhil oldular. Aramızda okul idarecilerimizden sağlık çalışanlarımıza kadar isimler var. Vakıtan ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden arkadaşlarımız var. AKÜ’yü temsil edecek akademisyen arkadaşlarımız var. AFSÜ’den yönetim de bayan arkadaşlarımız var. Biz kendi il yönetimimiz oluştururken yaptığımız çalışmayı burada da uyguladık.”

HAYIRSEVER HANIMLARA GÖNÜLÜLÜK ÇAĞRISI

Kızılay Kadın Kolları Teşkilatının her kesimi temsil edebilecek, gönlünde hayırseverlik olan hanımlardan oluştuğunu ifade eden Okyar sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah bu Afyonkarahisarımıza hayırlı uğurlu olur. Afyonkarahisar’da gönlünde hayırseverlik yatan tüm arkadaşlarımızı Kızılay faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum. Yönetim kurulu üyeliğimiz 12 kişiden oluşuyor ama gönüllük anlamında şehrimizde ki hanımları Kızılay faaliyetlerine katılmaya çağırıyorum. Bayanların saha da etkili çalışmaları herşeyden daha önemli. Örneğin dul bir hanımın evine giderken evine giremiyoruz. Girsek bile rahatsızlık duyuyoruz. Ama bayanlar bu hususta avantajlı durumdalar. Güzel bir söz var. Bir kadın bir eliyle beşiği diğer eliyle dünyayı sallar. Bu konuda tüm hanımlarımıza güveniyorum. İnşallah bundan sonra Afyonkarahisar güzel çalışmalar yaparız.”

“KADIN YAPILANMASININ ÖNEMİ BÜYÜK”

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Acun, Türk Kızılay çatısında görev almaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Türk Kızılayı Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi hayırsever hanımların tecrübelerinden yararlanılacağının altını çizen Acun, çok güzel şeyler yapacaklarına olan inancını dile getirdi. Kadınların yardım çalışmalarında daha farklı boyutlara geçebileceğini söyleyen Acun, Kızılay Teşkilatında ki kadın yapılanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu nedenle Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kadın Kolları Teşkilatının kurulduğunu aktaran Acun, başarılı çalışmalara imza atmak için gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

GÜLSÜM ACUN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kadın Kolları Yönetim Kurulu Gülsüm Acun, Etkinlik Organizasyon Sorumlusu Rümeysa Küçükosman, Sosyal İşler Sorumlusu Filiz Özden Yılmaz, Gelir Getirici Faaliyetler Sorumlusu Mediha İpek Saraçoğlu, Medya ve Tanıtım Sorumlusu Özge Obuz, Gönüllü ve İşbirlikleri Sorumlusu Dilek Akyıl, Eğitim Sorumlusu Fatma Bozdağ olduğu bildirildi. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Zeynep Yaman, Sinem Doğru, Sebahat Aksoy, Ebru Özkan, Kevser Dikmen ve Mihriban Şen yer alıyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti