Kızılay Afyon Şubesi, eğitimde öncü oldu

Türk Kızılayı Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tunca, Kızılay’ın kuruluşunun 143’üncü yılında okullarda bilgilendirme faaliyeti yürütüyor. Tunca, bu faaliyeti Afyonkarahisar Şubesi’nin başlattığını, eğitimlerin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi Türk Kızılayı Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tunca, Zafer Koleji’ndeki 6, 7 ve 8’inci sınıflara Kızılay ile ilgili konferans verdi. Bu yöntemle ana sınıfından [&hellip]

Kızılay Afyon Şubesi, eğitimde öncü oldu

Türk Kızılayı Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tunca, Kızılay’ın kuruluşunun 143’üncü yılında okullarda bilgilendirme faaliyeti yürütüyor. Tunca, bu faaliyeti Afyonkarahisar Şubesi’nin başlattığını, eğitimlerin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi

Türk Kızılayı Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tunca, Zafer Koleji’ndeki 6, 7 ve 8’inci sınıflara Kızılay ile ilgili konferans verdi. Bu yöntemle ana sınıfından lise öğrencilerine kadar pek çok öğrenciyi bilgilendirdiklerini söyleyen Tunca, “Türkiye’de Kızılay Afyonkarahisar Şubesi olarak, 8-9 yıldır devam eden bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bugün 9’uncu yıl olarak eğitim faaliyetine başladık. Bugün Türkiye’nin tamamında Kızılay, eğitici faaliyetlerine devam ediyor. Güzel bir örnek oluşturduk Afyonkarahisar olarak. Şimdiye kadar aşağı-yukarı 20 bin öğrenciye Kızılay’ı anlattık. Ana-sınıfından liselere kadar pek çok okula gittik. Birkaç defa gittiğimiz okullar da oldu” dedi.
Kızılay’ın elzem olduğu
Van’da ortaya çıktı
Zafer Koleji’nin seçkin bir eğitim kurumu olduğunu belirten Tunca, “Biz inanıyoruz ki her şeyin başı eğitimden geçiyor. Çocuklarımıza mutlaka Kızılay gibi dünyanın seçkin yardım kurumlarından biri hakkında en azından önbilgi vermemiz gerekiyor. Kızılay’ın ne kadar elzem olduğunu geçtiğimiz hafta Van depreminde yaşadık. Orada 100’lerce ölü vardı. Bu tür felaketlere karşı hazırlıklı olması gereken kurumların varlığından mutlaka haberdar edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Yaraları sarmaya
gönüllü bir kuruluş
Kızılay’ın Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer aldığını, Türkiye genelinde 700 şubesinin bulunduğunu hatırlatan Tunca, “Bu şubelerdeki arkadaşlarımız da bizim gibi gönüllülük esasına dayanarak çalışıyor. Türkiye deprem gerçeğiyle karşı karşıya. Kızılay da deprem ve diğer afet anlarında yardıma koşan bir kuruluş. Van’dan önce Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde de yaraları sarmaya çalıştık. Bu nedenle siz de büyüyünce Kızılay gönüllüsü olun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme