Kız İmam Hatip'te proje başarısı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan teknik destek kapsamındaki 'Stem ve Robotik ile Öğrencilerimizi 21'nci Yüzyıla Hazırlıyoruz' projesi başarıyla tamamlandı.Proje kapsamında okul öğretmenlerine, okul Stem Laboratuarında 4 gün 8'er saatten toplam 32 saatlik interaktif ve uygulamalı olarak Stem ve robotik eğitimi verildi. Bu proje ile öğretmenlerin yetkinlik ve kapasitelerinin arttırılarak, okulda kurulan Stem Laboratuvarının bütün öğretmen [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan teknik destek kapsamındaki “Stem ve Robotik ile Öğrencilerimizi 21’nci Yüzyıla Hazırlıyoruz” projesi başarıyla tamamlandı.
Proje kapsamında okul öğretmenlerine, okul Stem Laboratuarında 4 gün 8’er saatten toplam 32 saatlik interaktif ve uygulamalı olarak Stem ve robotik eğitimi verildi. Bu proje ile öğretmenlerin yetkinlik ve kapasitelerinin arttırılarak, okulda kurulan Stem Laboratuvarının bütün öğretmen ve öğrenciler tarafından aktif ve bilinçli olarak kullanılması hedefleniyor. Eğitime katılan, yoğun bir şekilde çalışan öğretmenlere teşekkür eden Okul Müdürü Mustafa Akça şöyle konuştu: “Hızla gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar karşında okulumuz çağın gerektirdiği ihtiyaçlar sunabilmek için kendisini sürekli güncellemek zorundadır. Okulumuzda dijital çağın gerektirdiği STEM modeli için kişisel ve kurumsal dönüşüm şarttır. Yeni kuşaklara katma değeri yüksek beceriler kazandırılması temeline dayanan, bugünün ve geleceğin bilimsel ve teknolojik gelişmelerinin temelini oluşturan STEM kritik bir öneme sahip olarak yeni çağın eğitim dünyasında yer alıyor. STEM ve robotik eğitimi, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek daha çok önem kazanıyor. Bu realiteler doğrultusunda bizde önce okulumuzda bir STEM laboratuvarı kurduk ve daha sonra proje ile öğretmenlerimizin STEM ve Robotik konusunda uygulamalı eğitim almalarını sağlayarak öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı ve kaliteyi artırma anlamında kurumumuzun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.”

Bakmadan Geçme