Kıvanç Tatlıtuğ'u Kim Meşhur Etti?

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un hayatı çok ilginç bir an ile değişti

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, mankenlik kariyerine annesinin bir marketin camında gördüğü bir ilanla adım atarak, 2002 Best Model of Turkey yarışmasında birinci olarak uluslararası alanda tanınmaya başladı. Başarılı kariyerine Fransa'da mankenlik yaparak devam eden Tatlıtuğ, buradaki deneyimlerinin ardından Türkiye'ye dönerek oyunculuk alanında da kendini geliştirmeye karar verdi.

Tatlıtuğ, 2005 yılında Gümüş dizisinde Songül Öden ile başrol paylaşarak oyunculuk kariyerine giriş yaptı. Ardından Menekşe ile Halil dizisinde Halil karakterini canlandırdı ve sinema dünyasına Amerikalılar Karadeniz'de 2 filmiyle adım attı.

En büyük çıkışını ise 2008-2010 yılları arasında Beren Saat ile birlikte rol aldığı Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri ile gerçekleştiren Tatlıtuğ, bu rolüyle Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

2010 yılında Ezel dizisinde Sekiz karakterini canlandıran ünlü oyuncu, 2011-2013 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Kuzey Güney dizisinde başrol oynadı. 2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kelebeğin Rüyası filminde önemli bir rol üstlenen Tatlıtuğ, ardından 2014 yılında Kurt Seyit ve Şura dizisinde başrolde yer aldı.

Son yıllarda Cesur ve Güzel, Organize İşler: Sazan Sarmalı ve Netflix yapımı Yakamoz S-245 dizisindeki performanslarıyla dikkat çeken Tatlıtuğ, Türk televizyon ve sinemasının en önemli isimlerinden biri haline geldi.

Duayen menajer Gaye Sökmen’in uzun yıllardır menajerliğini üstlendiği Kıvanç Tatlıtuğ, kariyeri boyunca pek çok ödül kazanarak uluslararası alanda da tanınan bir isim olmayı başardı.

Kıvanç Tatlıtuğ'u Kim Meşhur Etti?

Bakmadan Geçme