Kitapseverlerin buluşma noktası, 1 yaşında
Sinada Kitabevi, birinci yaşını kutluyor. 1 yılda hem kitap satışı hem de kitap yayını alanlarında kendini ispatlayan Sinada Kitabevi, kitap ağıyla da dikkat çekiyor. Sinada Kitabevi işletmecisi İbrahim Öz, “Burada aradığınız bütün kitapları bulabiliyorsunuz. Stoklarımızda yoksa, yayınevlerinden getirtebiliyoruz. Şu anda bizim tedarikçilerimizle birikte 200 bin çeşit kitaba 2 iş günü içinde ulaşabiliyoruz. En çok sorulan [&hellip]
Sinada Kitabevi, birinci yaşını kutluyor. 1 yılda hem kitap satışı hem de kitap yayını alanlarında kendini ispatlayan Sinada Kitabevi, kitap ağıyla da dikkat çekiyor. Sinada Kitabevi işletmecisi İbrahim Öz, “Burada aradığınız bütün kitapları bulabiliyorsunuz. Stoklarımızda yoksa, yayınevlerinden getirtebiliyoruz. Şu anda bizim tedarikçilerimizle birikte 200 bin çeşit kitaba 2 iş günü içinde ulaşabiliyoruz. En çok sorulan 200 bin çeşit kitaba ulaşabiliyoruz. Basımı olmayan kitapları da diğer illerdeki sahaf arkadaşlarımızdan temin edebiliyoruz” dedi.
SATIN AL, KİRALA; KÜTÜPHANELERE
DESTEK OL
Kitabevi olarak yeni bir proje imza atacaklarını kaydeden İbrahim Öz, “Sahaf bölümümüz de var. İkinci el kitabımızla ilgili farklı bir projemiz var. Buraya gelen okur, ilk kitabı satın alacak. Sonra bize üye olacak ve okumak istediği kitabı cüzi bir miktar karşılığı kiralayacak. Biz buradan elde edeceğimiz paralarla okul kütüphanelerine kitap yardımında bulunacağız” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER PARA BİRİKTİRDİ
Yıl içinde Kumbara Projesi’ni uyguladıklarını belirten İbrahim Öz, bu projeyle genç okurlara ulaştıklarını belirtti. Öz, “Türkiye’de bazı illerde uygulanan Kumbara Projesi’ni uyguladık. 18-19 bin öğrenciye ulaşarak kumbarada para biriktirme, biriktirdiği paralarla kitap alabilme istediğini geliştirdik. Harçlıklarını biriktirdiler, tutumlu olmanın önemini anladılar. Kitap okuma alışkanlığını da artırdık. Genç okur kitlesi oluşturduk bu çerçevede. Birçok ilçe ve köye gittik. Merkezdeki kolejlere de ulaştık. Ana sınıfından ilkokul 4’üncü sınıfa kadar öğrencilere ulaştık” dedi.
“KİTAP YAZDIM”
DİYENLER NE YAPMALI?
12 Ağustos 2015’ten bu yana kitapseverlerin buluşma noktası hâline geldiklerini söyleyen İbrahim Öz, kitap yayınlatmak isteyen yazar ve şairlere de yardımcı olduklarına dikkat çekti. Öz, “Kitabım var, bastırmak istiyorum diyen vatandaş, önce getiriyor; biz editöryal incelemeden alıyoruz. 1000 adet basıyoruz, yazar ilk baskısının parasını ödüyor, maliyeti neyse onu yapıyoruz. İlk baskı bittikten sonra ikinci baskıyla birlikte telif ödemeye başlıyoruz” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Özel Haberi
SİNADA’YA SORULAR BAZI SORULAR
Üzerindeki fiyatlar mı (geçerli)?
– Burada hep okumalık kitaplar mı var?
– Hediyelik kitaplar nerede?
– Bu iki kitap neden farklı?
(Aynı kitabın farklı yayınevlerinden çıkmış baskıları için)
– Hiçbir yerde bulamadık, sizde varmış.
– Bunun kitabı mı çıkmış?
(Filme uyarlanmış kitaplar hakkında her zaman sorulur)
– Bunun ne özelliği varmış?
– Niye bu kadar kalın?
– Bu kalın kitap neden daha ucuz?
– Bu ince kitap neden daha pahalı?
– Ne demek yok?
– Baskısı yok mu, nasıl yani?
– İndirim yapabilir misiniz?
SINAV KİTAPLARI YAYINLANIYOR
Sinada Kitabevi ortaklarından İbrahim Öz, KPSS, ALES gibi sınavlara hazırlık için soru bankaları ve çalışma yöntemlerini içeren kitaplar da basmaya başladıklarını söyledi. Öz, bu konuda bir açığın bulunduğunu belirterek bu boşluğu doldurmakta iddialı olduklarını kaydetti.
DERGİ İLE İŞBİRLİĞİ
Sinada Kitabevi’nin kuruluş aşamasında, kendine ait bir kitapçı açmak isteyen İbrahim Öz’le Afyonkarahisar merkezli Sinada Dergisi yöneticileri görüşürler. Bu görüşmenin ardından kitabevinin isminin “Sinada” olması kararlaştırılır. Sinade Dergisi ile Sinada Kitabevi birlikte büyüyor.