Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap galası ve tasavvuf KONSERİ BUGÜN

Yazar Sinan Yağmur’la “Ravza’nın

Yazar Sinan Yağmur’la “Ravza’nın Yıldızları” Kitap Galası ile Santur Üstadı Sedat Anar’ın tasavvuf müziği konseri bugün öğleden sonra Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde yapılacak

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve paydaşlarıyla Afyonkarahisar’ı sanatın merkezi yapmayı amaçladıklarını kaydetti. Tanır, AŞK Kültür ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen her festival ve etkinliğin bu amaca hizmet ettiğini ifade etti.
“YAĞMUR GALA İÇİN AFYON’U TERCİH ETTİ”
Bir şehri sanatsız tanıtmanın kuru ve tatsız olduğunu, turistte haz vermeyeceğine değinen Tanır, “Oysa pek çok insan seyahatlerinde otantik bir müziği dinlemek, bir sanatsal işi deneyimlemek tarihi içine çekmek ister. Organik tanıtım daha kalıcı ve uzun sürelidir. Hikâyesi olan tarihi yapılar, mahalleler hatta şehirler turistin ilgisini çeker. Turizm çeşitleri arasında ‘inanç turizmi’ ayrı bir önem sahiptir. Biz Müslümanlar Mekke ve Medine’ye hacı olmak için giderken ayrı bir manevi dünyaya yolculuk yaparız. Eyüp Sultan bizim için ayrı bir değerdir. Hıristiyanlar için Efes’te ayrı bir anlama sahiptir. Amorium antik kenti İslam kaynaklarında Ammuriye olarak geçmektedir. Amorium ve Selman’ı Farisi Hazretleri Afyonkarahisar için ayrı bir değerdir. Bu değerleri keşfetmek bizim görevimiz. Selman-ı Farisi’nin İslam Dünyasında peygamber efendimizin ‘Ailemdendir’ demesi ve pek çok görüşünün muteber olması özellikle Hakikatı arama noktasındaki yolculuğu bir başka anlam taşır. Bir Farslı olan O’nu tarif edecek olursak kendi deyimiyle O ‘İslamoğlu Selman’dır.” Yazar Sinan Yağmur okuyucusunun kalbinde taht kurmuş en çok satan kitapların sahibi. O sahabelere yönelik ‘Ravza’nın Yıldızları’ isimli kitapları yazdı. Bunlardan bir tanesi Selman’ı Farisi’nin hayatını da içeriyordu. Beraber istişare ederek kitap galasını Afyonkarahisar’da yapmaya karar verdik. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
“AMORİUM DA KAZILAR SÜRÜYOR”
Selman-ı Farisi ve Amorium paneli düzenleneceğini kaydeden Tanır, “Emirdağ İlçesi Davulga Kasabası Hisar Mahallesinde bulunan Amorium Antik Kenti’nde Bakanlığımız tarafından Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından kazılar devam etmektedir. Yapılan çalışmalarla ‘İnanç turizminin’ cazibe merkezi olması planlanmaktadır. Önümüzdeki zamanda Selman-ı Farisi ve Amorium Paneli Emirdağ Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca Kazı Başkanlığı ile birlikte hem antik şehri hem de kazıları tanıtacak broşür hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Afyonda ilk defa büyük çaplı bir kitap galası düzenleniyor.” diye konuştu.
SEDAT ANAR KONSER VERECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’yi temsilen Endonezya’ya götürerek konser verdirdiği Santur Üstadı Sedat Anarla Afyonkarahisar’ı buluşturacaklarını söyleyen Tanır şöyle konuştu:
“Sokakname isimli kitabın yazarı olan ve sokak müzisyeni olarak da ünlenen Anar’ın kendine ait güfte ve besteleri var. Afyonkarahisar’a ilk defa gelecek Anar’a şimdiden büyük ilgi oluştu. Anar’ın konseri bugün öğleden sonra saat 14.00’de Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezimiz de gerçekleştirilecek. Tüm halkımızı bekliyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti