Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KISSADAN HİSSE – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 15 Mart 2011 Salı 02:00:00
  Zamanın hükümdarı yaverini alır ava gider, şu tepe senin bu tepe benim dolaşırlar. Avlayacak hiç bir canlı bulamazlar. Padişah kızar, ohlar poflar, elden gelen bir şey yoktur. Vezir bunda da, bir hayır var padişahım der. Durmaz oturmazlar dolaşırlar. Padişahın her sitemine, vezir bunda da bir hayır var der. Padişah iyice kızar ama vezire de olumsuz bir şey söylemez sabreder.
Güneş dağlara yaklaşır, gölgeler uzar, bütün canlılar yuvalarına dönüş hazırlığına başlarlar. Bizimkiler hala bir şey bulabilmek ümidi ile iyice uzaklara açılırlar. Güneşte dağların arkasına saklanacak duruma gelir. Padişah yine bir şey vuramadık der. Vezirde bunda da bir hayır var padişahım der. Padişah iyice sinirlenmiştir.
Güneş kaybolur etraf kararmaya başlar. Akşamın sessizliği etrafta hissedilir. Karanlıkta saraya dönemeyeceklerini anlarlar. Boş bir kulübeye sığınırlar, geceyi orada geçirip sabah dönmeye karar verirler.
Çevreden çalı çırpı toplayıp ateş yakarlar. Padişah odun kırarken odun sıçrar gözüne batar. Vay gözüm kör oldu der. Vezir yine bir hayır vardır padişahım der, padişah canının acısı ile ben gözüm kör oldu diyorum sen hayır var diyorsun. Defol gözüm görmesin seni kaybol der. Vezir emre itaat ayrılır.
Sabah olur padişah saraya dönerken eşkıyalar yolunu keserler. Gel bakalım bu gün bizim liderimizin doğum günü seni ona götüreceğiz. Eşkıya lideri gelenek bozulmasın bu senede bu adamı kurban edin der. İçlerinden biri ağam bu adamın gözünün biri kör kurban olmaz, kurban sağlam olmalı der. Öyleyse sağlam birini bulun bunu da salın gitsin der.
Padişah kurtulmuştur. Saraya döner hatasını anlamıştır. Veziri bulun bana getirin diye emir verir. Vezir bulunur. Saraya getirilir. Padişah seni affediyorum sen haklıydın der Vezir başını öne eğer, Padişahım bunda da bir hayır var, yanınızda ya ben olsaydım. Kurban ben olacaktım der.
Her şeyde hayır ummak, hayır beklemek, hayır söylemek bu denli faydalı değerli dostlar. Hayırlarla kalınız.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER