Kışlada yaralanan askere rekor tazminat

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, askerdeyken silah kazası sonucunda yaralanan Fatih Ermiş'in maddi ve manevi tazminat kazanması için Milli Savunma Bakanlığı aleyhine dava açtı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin verdiği karara göre Fatih Ermiş, toplam 448 bin lira tazminat kazandı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar [&hellip]

Kışlada yaralanan askere rekor tazminat

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, askerdeyken silah kazası sonucunda yaralanan Fatih Ermiş’in maddi ve manevi tazminat kazanması için Milli Savunma Bakanlığı aleyhine dava açtı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği karara göre Fatih Ermiş, toplam 448 bin lira tazminat kazandı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Dernek’in Ankara Barosu’na kayıtlı avukatı Halil Öztürk ile birlikte, emsal olacak bir kararın alınmasını sağladı. 10 Kasım 2009 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askerlik görevini yaparken silah kazası sonucunda yaralanan Fatih Ermiş adına dernek ve avukat aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan maddi ve manevi tazminat başvurusu reddedildi. Bunun üzerine Dernek, Yüksek Askeri İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Yüksek mahkeme, Fatih Ermiş’e 423 bin lira maddi ve 25 bin lira manevi olmak üzere 448 bin lira ödenmesine hükmetti.
YÜKSEK
MAHKEME
“TAZMİNAT” DEDİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, mahkemenin tazminat kararını, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Kumartaşlı, “2012 yılının Temmuz ayında Borçlar Kanunu’nda yapılan değişiklik üzerine gazimiz için maddi ve ma-nevi tazminat ödenmesi istemiyle Milli Savunma Bakanlığı’na müracaat ettik. Ancak Bakanlık, talebe cevap vermeyerek talebi reddetti. Biz de konuyu Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne götürdük. 1 yıl süren mahkeme sonucunda Yüksek Askeri İdare Mahkemesi İkinci Dairesi, tazminata hükmetti” dedi.
DİĞER RÜTBELERDE MİKTAR ARTAR
Kararın emsal olacağını kaydeden Kumartaşlı, “Er olarak görev yapan bir arkadaşımıza yaklaşık 500 bin lira tazminat verildi. Ancak subay, astsubay ve uzman çavuş rütbesindeki kişilere daha çok tazminat verilebilir. Biz, devletin gazi ve şehit ailelerine verdiği tazminatın yeterli olmadığını düşünerek bu davayı açmıştık” diye konuştu.
26 yaşındaki Fatih Ermiş ise dernek aracılığıyla böyle bir dava açtığını, askerde kaza sonucunda yaralanması dolayısıyla maddi ve manevi tazminat kazandığını aktardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme