Kişiye özel değil vatandaşa genel iş yapıldı

Çalışır Pantalonları işletmecisi ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bayrakçeken, Kurtuluş Caddesi ile Yeşilyol Caddesini birbirine bağlayan köşe üzerinde bulunan yaya yolunun 'kişiye özel' bir çalışma ile yapıldığı iddialarını yanıtladı.İHALESİ 2012'DE GERÇEKLEŞTİMehmet Bayrakçeken, Kurtuluş Caddesi ile Yeşilyol Caddesini birbirine bağlayan köşe üzerindeki yaya yolu çalışmasının yarım gün içerisinde tamamlandığını söyledi. İnsanlara ve düşüncelerine [&hellip]

Çalışır Pantalonları işletmecisi ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bayrakçeken, Kurtuluş Caddesi ile Yeşilyol Caddesini birbirine bağlayan köşe üzerinde bulunan yaya yolunun “kişiye özel” bir çalışma ile yapıldığı iddialarını yanıtladı.
İHALESİ 2012’DE GERÇEKLEŞTİ
Mehmet Bayrakçeken, Kurtuluş Caddesi ile Yeşilyol Caddesini birbirine bağlayan köşe üzerindeki yaya yolu çalışmasının yarım gün içerisinde tamamlandığını söyledi. İnsanlara ve düşüncelerine saygı duyduğunu söyleyen Bayrakçeken; bu yaya yolunun şehir merkezinde, göz önünde olduğundan dikkat çekti. Bayrakçeken, “Yaya yolu için 2012 yılında ihaleye çıkıldığında bu işi yapan firma oraya dört çeşit taş döşedi. İş yapımında pek çok taşa rağmen taşın döşenmesi noktasında köşe dönmediğinden beton atılmıştı. Sıkıntı sözkonusuydu. Biz o zaman için sesimizi çıkarmadık. Kendimiz gerekli düzeltmeyi yaptık. Daha öncesinden de dükkanımızın önü mermer kaplama idi. Yaya yolunun hepsi takım olsun diye o mermerleri kırdılar. Sonrasında süper online fiber optik kablosu alt yapısı biten kaldırım altından geçirildi. Tekrar kaldırımı bozdular. Kaldırım taşı ile birlikte yan tarafında ki kırmızı-beyaz taşlarda kırılıp yeniden yapıldı. İşlem bittikten sonra işi alan firma kendi çapında beton atarak tamiratını yaptı” dedi.
KALDIRIMI HERKES KULLANIYOR
Söz konusu yaya yolunda özellikle çocuk arabası kullanan anneler, başta hanımlar olmak üzere pazar aracı vb kullanan kişilerin zor anlar yaşadıklarını aktaran Mehmet Bayrakçeken, 6 ay önce Fen İşleri Müdürlüğü’ne sözünü ettiği yerin düzeltilmesi ricasında bulunduğunu belirtti. Müze karşısında yer alan yaya yolundaki taşlarla, Şekerbank köşesindeki taşların  köşe yapımında daha uygun görüldüğünü kaydeden Bayrakçeken; “Kurtuluş Caddesi ile Yeşilyol Caddesini birbirine bağlayan köşe üzerindeki yaya yolunun uygun bir zamanda düzeltilmesi ricasında bulundum. Bizim aynı yaya yolu üzerinde işyerimiz olduğundan ‘kişiye özel’ gibi bir algı oluşabiliyor. Ama bu yaya yolu şehir merkezinde hemen herkesin kullandığı ortak kamusal alanlardan biridir. Ben şahsım ya da işyerim için yaya yolunun düzeltilmesi, yapılması talebinde bulunmadım. Hatta ben eskiden olduğu üzere burayı mermer zemine döndürme talebinde de bulundum. Talebimiz kabul görse idi uygun görülse kendim yaptıracaktım” diye konuştu.
GİZLİ KAPAKLI BİR İŞ YAPILMADI
Yaya yolu üzerinde Yeşilyol Caddesine doğru bakan İkinci El Eşya dükkanın başladığı kısımdaki bir önceki taş modelinin tercih edildiğini anlatan Bayrakçeken; “Yeşilyol Caddesi yaya yolu ihalesi daha yapılmadığından orası yapılamadı. Çevre sakinleri yaya yoluna döşenen taşları beğenerek aynısından talep etti. Ben de takdirin Belediye’ye ait olduğunu ifade ettim. Bizim ya da başka birinin inisiyatif kullanma şansımız yok. Bunun haricinde kesinlikle bize özel bizim talebimiz, arzumuz doğrultusunda döşenen bir taş yok. İşin gereği ve standardı ne ise o yapılmıştır. Kafasında problem olan her kim varsa buyursun gelsin bizzat incelesin. Hatırlanacaktır daha önce Çavuşbaş Mahallesi’nde kaldırım çalışması sonrası vatandaşa ücrette yansıdı. Bu işin ücreti tabii bize de yansıyacaktır. Dostumuz, düşmanımız var. Sözün başında belirttiğim üzere herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Biz gizli kapaklı bir iş yapmadık. Mesai saati içinde yapılan bir işti. Kişiye özel değil vatandaşın genel kullanımına yönelik bir iş yapıldı” şeklinde konuştu.
>> Burcu Aydın’ın Özel haberi.

Bakmadan Geçme