Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KİŞİNİN EŞİNİN ÖRTÜSÜ, ABDESTİ, NAMAZI SİZİ KANDIRMASIN

Muharrem Günay 25 Kasım 2010 Perşembe 02:00:00
  Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
“Allah sizin suvarlarınıza yani şekillerinize-görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz, fakat kalplerinize ve amellerinize bakar..”( Ahmet, Müslim ve İbni Mace, İhyâu ‘ Ulum’d- Din cilt 4/sayfa:625)
“İnsanlardan öyleleri vardır ki, (onun) dünya hayatına dair (aldatan yıldızlı) sözü, senin hoşuna gider ve (hatta bunlar), sözlerinin özlerine uyduğu konusunda da Allah’ı şahit tutar. Hâlbuki gerçekte o, (İslâm’ın ve Müslümanların) en azılı düşmanıdır. (Bakara 2/204) (krş. Münâfıkûn63/4)
“ O, (dönüp gidince veya) iş başına geçince, (Allah’ın emrine karşı gelmek ve hevasına (arzularına) uymakla) ülkede fesat çıkarmaya, harsı (ekonomiyi, kültürü) ve nesli mahvetmeye çalışır. Allah ise fesadı/bozgunculuğu sevmez.” (Bakara 2/ 205)
“O’na: ‘Allah’ın emirlerine karşı gelmekten sakın’ denildiği zaman, (kızar da) gururu kendisini (daha fazla) günaha sürükler; artık böylesinin hakkından cehennem gelir. (orası ne kötü bir yataktır.” (Bakara 2/206)
(Bu üç ayet-i kerîme; birtakım (münafık) insan tiplerini ortaya koymaktadır ki, onlar çok güzel ve yaldızlı konuşmalar yaparlar: “Ben şahsî çıkarlarım için değil; doğruluğu, iyiliği getirmek ve insanları kurtarmak için çalışmaktayım.” Gibi sözler söylerler. İdeolojilerini putlaştırmaya çalışırlar. Fakat iş başına geldikleri zaman, ekini (ekonomik gücü) ve nesli çeşitli usullerle mahvederler, manevi değerlerinden kopmuş kişiliksiz, meteryalist ve çıkarcı nesiller üretirler. Böylece büyük fesat ve bozulmalara sebep olurlar. Takvâya, Allah’ın emir ve rızasına uygun yaşamaya çağıranları da küçük görüp büyüklenirler. Onların hakkından ancak cehennem gelecektir. İslâm’ı söndürmeye ve gereği gibi Müslüman olmak/müslümanca yaşamak isteyenleri de sindirmeye çalışan bu İslâm düşmanı, münâfıklar hakkında inen bu üç ayette, düşünenler için alınacak büyük dersler vardır.) (bk. 2/165-167) (Feyzü’l Kur’an Kur’an-I Kerim Meali Hasan Tahsin Feyizli)
“Onları gördüğün zaman, cisimleri (kalıp ve kıyafetleri) hoşuna gider. Eğer (dünyalık söz) söylerlerse, sözlerini dinler (yaldızlı vaadlere kanar)sın, (ama) sankî onlar (elbise giydirilip) yaslanan kereste gibidir. Her (İslâm’a ait bir toplantı ve) seslenişi, (korkularından) kendi aleyhlerinde sanırlar, (İslâm’a ve Müslümanlara) asıl düşman onlardır. Onlardan sakın(ın). Allah kahretsin onları! Nasıl da (hakikatten aldatılıp) döndürülü-yorlar. (Münâfıkûn 63/ 4)(bk. 2/ 204-205) (Feyzü’l Kur’an Kur’an-I Kerim Meali Hasan Tahsin Feyizli)
Ebu Hureyre Sevgili Peygamberimizden şu hadisi naklediyor: “Kıyamete yakın bir takım topluluklar türeyecek, bunlar dini vasıta kılarak dünyayı yiyecek, dini midesine alet edecek. Sözleri şekerden tatlıdır. Fakat kalplerinde birer canavar gizlenmiştir. Adalet-i ilahiyenin tecelli edeceği gün Allah(cc) onlara şöyle hitap edec ektir: “ Siz benimle mi gurura kapıldınız, yoksa bana karşı mı cüretkar davrandınız.” (Tirmizi, Celal Yıldırım, İslam Ahlakından Parlak Sahifeler,27.sayfa )
Kişinin eşinin başının örtülü olmasına, görünüşüne şekline, şemalına bakıp ta aldanmamak gerekir, hatta kişinin namazı ve abdesti de bizi aldatmamalıdır. Önemli olan insanın davranışları ve ihlasıdır, kimlerle dost, kimlerle bir, beraber olduğu, kimlere hizmet ettiğidir. Nitekim Cübbeli diye bilinen Ahmet Hoca da bunlara dikkat çekerek, Yahudilerle ve Hıristiyanlarla içli dışlı olanlara, onlarla diyalog içerisinde olup ta zinayı ve domuz etini serbest bırakanlara güvenilmez mesajı vermekte ve Müslümanları uyanık olmaya davet etmektedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti