Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

KİŞİ BAŞI 90 KİLOGRAM KURTARIR MANTIĞI

Burcu Aydın 14 Temmuz 2016 Perşembe 13:23:12
 

Kişi başı 90 kilogram. Yani 90 x 5 kişi eşittir 450 kilogram kurtarır mantığı. Her şeye, her işe pratik çözümlerimiz, her söze bir karşılığımız var ya. Hani olmazsa olmazlarımız var ya. Mantık, matematik, fizik hesaplarını alt üst eden yorumlarımız.
 Dün sabah saatlerinde İl Özel İdaresinin asansörünü kullanmak durumda idim. Şahsımın da dâhil olduğu asansöre biniş sırasında dört kişi olarak bindiğimiz asansör tam kapanacakken bir kişi daha atıldı. Asansördeki şahıslardan bir tanesi “Gel alır” dedi. “Almaz kapasitesi 4 kişilik” dedim. Anında cevap, “Biz 5 kişi biniyoruz. Bir şey olmuyor. Kişi başı 90 kilogramdan bir şey olmaz” Fiks mönü hesabı, kişi başı 90 kilogram bir şey olmaz. “Böyle diyerek, bu mantıkla kullanarak çoğu zaman kullanılamaz arızalı hale geldi. Halatı zedelendi” dediğimde, bir diğer kullanıcı “Ağabey dört kişiden fazla binilmez” dedi.
Ama kime anlatıyorsunuz. Bire on bahse girerim aynı şahıs ve aynı zihniyetteki insanlar fırsatını bulduklarında dört kişilik asansöre bırakın 5 kişi binmeyi 6 veya 7 kişi de bineceklerdir.
Günlük hayatta basit ve sıkça rastlanan bir örneği paylaştım. Dememiz o ki, terazi var tartı var her şeyin bir vakti ve oluru var. Kişisel beklenti doğrultusunda yapılan küçük hesaplar insanların ve ait oldukları toplumların başına çok iş açıyor, çok çorap örüyor. Anlayana. Anlamayana sivrisinek saz az.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER