Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlenmeli

Afyonkarahisar ile ilgili birçok proje hazırlayan, bu projelerin bir kısmını uygulayan Emekli Albay İsmail Özdilek, 'Afyonkarahisar 1'inci İktisat Kongresi Yapılmalıdır' isimli kitabını Kıraathane 93'te düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Toplantıya Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, emekli öğretmen ve köşe yazarı Dinçay Doğar ile Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin eski başkanı Süleyman Akagündüz [&hellip]

Afyonkarahisar ile ilgili birçok proje hazırlayan, bu projelerin bir kısmını uygulayan Emekli Albay İsmail Özdilek, “Afyonkarahisar 1’inci İktisat Kongresi Yapılmalıdır” isimli kitabını Kıraathane 93’te düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Toplantıya Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, emekli öğretmen ve köşe yazarı Dinçay Doğar ile Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin eski başkanı Süleyman Akagündüz katıldı.
TARLAYA APART OTEL YAPILABİLMELİ
Toplantıda kitabı ve projeleri hakkında bilgi veren Emekli Albay İsmail Özdilek, “İktisat Kongresi’nde ilim ve fennin ışığında Afyon’un kaynaklarını ortaya koymamıza yarayacaktır. Mesela termali ele alalım. Antalyalı, nasıl tarlasına otel yapıyorsa, bizim İsmailköylümüz de tarlasına apart otel yapabilir. Biz ne yapıyoruz? Otelleri termal zenginliğin üzerine koyduk. İl Afet ve Acil Müdürlüğü’nü termalin üzerine koyduk. İyi bir ekip oluşturulmalı, bu ekipte de uluslararası düzeyde insanlar da yer almalıdır. Afyonumuz şu an bile Uzun Çarşı yörüngesinden kurtulamadı. Bütün yollar Uzun Çarşı’ya çıkıyor. Belçika büyüklüğünde, Hollanda büyüklüğündeki Afyonumuz’da yeni Afyon kurmalıyız. İktisat Kongresi’nin yapılması, kısa, orta ve uzun vadede hedeflerinin belirlenmesidir” dedi.
KALKINMA MERKEZİ KURULMALI
Afyonkarahisar’da bir Kalkınma Merkezi kurulması gerektiğini, bu Merkez aracılığıyla projelerin geliştirilebileceğini söyleyen Özdilek, “Afyonumuzun hayali Kar Vadisi ve müjdelerle kişilere bağlı olarak yürüdüğünü görüyoruz. İlim ve fenne bağlı olmadan yapılan çalışmalar, hedefe varmaz. Afyonumuzun yıllık ihracata 285 milyon dolar. Etrafımızdaki illere baktığımız zaman gerilerde kaldığımızı görüyoruz. Faaliyetlerimizi ilim ve fenne bağlı kalarak sürdürmemiz için Afyonumuz’da bir Kalkınma Merkezi oluşturmamız lazım. Hıdırlık’tan gördüğümüz Afyon’u konuşmuyoruz. Sivrihisar’dan girdiğinizde Dazkırı’dan otobüsle 3 buçuk saatte çıktığımız Afyon’u hatırlayacağız. Bu Kalkınma Merkezi, il ve ilçelerimizin temsilcileri ile, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Onursal Başkanı Vali ve Belediye Başkanımız olmak üzere temsilcilerle yatırımcıları teşvik edecek çalışmalara ön ayak olmalıdır. Bu Merkez’e müracaat edecek her yatırımcının yönlendirilmesi ve desteklenmesi buradan sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
DEĞER KAYBI 30 MİLYAR DOLAR
Afyonkarahisar’daki askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmaması dolayısıyla 30 milyar dolarlık bir değer kaybının yaşandığını belirten Özdilek, “Afyonumuz’un önündeki en büyük engel havaalanının sivil uçuşlara açılmamasıdır. Kütahyalı Eskişehir’e gitmekte, Uşaklı da kendi havaalanını kullanmaktadır. İşadamlarımız, müşterilerini Denizli’den, Eskişehir’den alıp Afyonkarahisar’a getirmektedir. Afyonumuz bugüne kadar 30 milyar dolarlık ekonomik değer kaybına uğramıştır. Bundan 8 sene önce havaalanımız açık olsaydı Şuhut, Çay, Emirdağ bambaşka olacaktı. Bir yatırımcı, üretiminin piyasaya nasıl götürüleceğine bakar, zamanı lehine kullanmak ister. Bizler Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe vermiştik, Zafer Havaalanı’nın yedek meydan olarak Hava Kuvvetleri’ne devredilmesini, bizim havaalanımız da serbest uçuşa geçilmesini istemiştik” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

KİTABIN GELİRİ AFYON EĞİTİM VAKFI’NA

Emekli Albay İsmail Özdilek, kitaptan elde edilecek gelirin Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacağını kaydetti. Özdilek, “Kitapta faaliyetlerimde ana tema ekonomidir. Afyon’un ekonomik yapısındaki zafiyetler nasıl giderilmelidir, bu kitapta değindik. 3000 basılan bu kitap, 10 liradan satılacaktır. Kitabın gelirleri Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacaktır. Şirketler, bu kitapları yeni yıl hediyesi olarak müşterilerine gönderebilirler” diye konuştu.

Bakmadan Geçme