Kısa İstiğfar Nasıl Çekilir?

Müslümanlar, istiğfarın nasıl çekileceğiyle, kısa istiğfarın ne olduğu sorularına yanıt arıyorlar.

İşte istiğfar konusuyla ilgili merak edilenler…

İSTİĞFAR NASIL ÇEKİLİR?

İstiğfar nasıl çekilir sorusuna yanıt arayanlar genellikle yaptığı bir olay ya da işlediği bir günah için tövbe edecek kişilerdir. İstiğfar duası pişmanlıklarından ve günahlarından dönmek için Allah’a bir yakarış yani pişmanlık duasıdır. Tövbe istiğfar etmek isteyen kişiler “Uzun ve kısa istiğfar zikri nasıl yapılır, Estağfirullah demek yeterli mi, kısa istiğfar nasıl çekilir?” gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar.

İSTİĞFAR, ALLAH’TAN AF DİLEMEKTİR

İstiğfar, işlenilen günah ve hatalardan dolayı Allah’tan af dilemektir. Kendi yaptığı yanlışı anlayıp pişman olan ve istiğfarda bulunan kişiler Kur’an-ı Kerimde de övülür. İstiğfar anlamı taşıyan pek çok dua vardır. En kısası ve en bilineni ise “Estağfirullah”tır.

İSTİĞFAR NASIL ÇEKİLİR?

İstiğfar duaları, günahların ve kusurların affedilmesi için Allah’a bir yakarıştır. Bu yüzden ‘istiğfar’ çekilirken pişmanlık ve üzüntü duygularının samimi bir şekilde hissedilmesi gereklidir. Peygamberimiz bir hadiste “İstiğfar etmeye devam edeni, Allah dert ve sıkıntılardan kurtarır. Onu beklemediği yerden rızıklandırır.” buyurmuştur. Bu nedenle istiğfar çekmek oldukça önemlidir. İstiğfar duası “Estağfîrullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh” şeklindedir. Günde 70 kere istiğfar çekmek sünnettir. Günahlardan pişmanlık için yapılan istiğfar duasının bazı farklı türleri vardır. İçtenlikle yapıldığı zaman ve kişi amelleri ile de doğruladığı zaman “Estağfirullah” demek “Beni affet Allah’ım” anlamında olduğu için tövbe istiğfar olmaktadır. En kısa istiğfar zikri “Estağfirullah” demektir. Kısa istiğfar zikri: “Estağfirullah” çekmek. “Estağfîrullah el’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh” duasını okumaktır.

Bakmadan Geçme