Kısa Film Festivali'nde Filistin Vurgusu

Büyük Taarruz 3'üncü Uluslararası Kısa Film Festivali 8-11 Ekim 2024 tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek. Festivalde Filistin vurgusu yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) de paydaşları arasında yer aldığı Büyük Taarruz Kısa Film Festivalinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.


FİLM GÖSTERİLERİ VE SÖYLEŞİLER YAPILACAK
Filistin vurgusunun öne çıkacağı 3’üncü Büyük Taarruz Film Festivalinin açılış töreni Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Yönetmen Darin Sallam’a Özgür Filistin Onur Ödülü verileceği festivalin ikinci gününde ise Sallam’ın yönetmenliğini yaptığı, bir çocuğun gözünden Filistin işgalini anlatan Farha filmi gösterimi gerçekleştirilecek ve Sallam ile söyleşi yapılacak. Festival süresince ayrıca kısa film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.


GÖNÜL DAĞI EKİBİ BİR PANELE KATILACAK
Festival boyunca, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunun da yer aldığı farklı mekânlarda sinema söyleşileri, paneller, senaryo atölyeleri, yönetmenlik atölyeleri, oyunculuk atölyeleri ve kamera atölyeleriyle sektörün deneyimli temsilcileri tecrübelerini aktaracak. Nefes Yer Eksi İki ve TRT Word’ün Kutsal İşgal belgeselinin gösterimi yine festival sürecinde sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde ayrıca jüri üyelerinden ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyunculuk deneyimini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirecek. TRT’nin sevilen dizisi Gönül Dağı ekibi de festivale katılarak bir panel gerçekleştirecek.


HÜLYA KOÇYİĞİT’E TÜRK SİNEMASI ONUR ÖDÜLÜ VERİLECEK
11 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan festivalin kapanış töreninde ise Türk sinemasının duayen isimlerinden Sanatçı Hülya Koçyiğit’e, Türk Sineması Onur Ödülü verilecek. Kapanış programı, Amerikalı Şarkıcı Della Miles’ın konseriyle tamamlanacak. Miles, sözlerini Turgay Evren’in yazdığı My Name Is Gaza, You Are The Mother, ⁠I Can’t Breathe isimli Gazze’yle ilgili şarkıları İngilizce, başta Karahisar Türküsü olmak üzere diğer şarkıları ise Türkçe seslendirecek. 

Bakmadan Geçme