• Haberler
  • Genel
  • “Kış Okulu” etkinliği tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

“Kış Okulu” etkinliği tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

4. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu' etkinliği sona erdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) Müdürlüğü'nun ortaklaşa çalışması ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle 15 Ocak 2015 tarihinde başlayan '4. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu' etkinliği, katılım [&hellip]

"Kış Okulu" etkinliği tamamlandı

4. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliği sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) Müdürlüğü’nun ortaklaşa çalışması ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteğiyle 15 Ocak 2015 tarihinde başlayan “4. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliği, katılım belgesi takdim töreni ve sertifika sınavı ile tamamlandı.
DERSLER HEM TÜRKÇE
HEM İNGİLİZCE ANLATILDI
Mühendislik Fakültesinde 3 gün boyunca anlatılan yoğun derslerle devam eden ve bu yıl 2 grup şeklinde planlanan etkinlikte, ilk gruptaki dersler İngilizce anlatılırken, 2. gruptaki dersler ise Türkçe olarak katılımcılara aktarıldı. Böylelikle etkinliğin tüm katılımcılara hitap etmesi sağlandı.
ETKİNLİĞE 40 FARKLI
ÜNİVERSİTE KATILDI
Kış Okulu kapsamında 20 farklı öğretim üyesi tarafından toplam 46 saat ders anlatılırken, 2 de seminer verildi. Etkinlikte bu yıl 40 farklı üniversiteden katılımcının bulunması dikkat çekti. Bir önceki yıldan farklı olarak isteyen katılımcılara “Yenilenebilir Enerji Sistemleri” konularında gerçekleştirdikleri farklı çalışmaları eğitici ve diğer arkadaşlarıyla paylaşmaları için poster sunumu yapma fırsatı da sağlandı.
KÜLTÜR TANITIMI YAPILDI
Kış Okulu’na yurt dışından katılan katılımcılara ve eğiticilere Afyonkarahisar Belediyesi tarafından organize edilen taş medresede yer alan el sanatları atölyeleri gezdirilerek kültür tanıtımı da yapıldı. Yabancı katılımcılara ayrıca Sultan Divani Mevlevihane Müzesi de tanıtıldı.
Katılım belgesi takdim töreninde söz alan AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu kapanış konuşmasında, etkinliğe zorlu kış şartlarında yurt içi ve dışından gelerek, dünya geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen tüm katılımcılara ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Elektrik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlileri olmak üzere, yüksek lisans ve lisans öğrencilerine teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme