Kırşehir mi, Afyon mu? – Kocatepe Gazetesi
Kırşehir’de, bölgesindeki 8 milyon nüfusa hitap edecek şekilde yapımına başlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı.Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” ile jeotermal ve kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi’nde yapımına başlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor.Üniversite Rektörü [&hellip]
Kırşehir’de, bölgesindeki 8 milyon nüfusa hitap edecek şekilde yapımına başlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” ile jeotermal ve kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Ahi Evran Üniversitesi’nin (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi’nde yapımına başlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar ve Bolu gibi jeotermal kaynaklar konusunda büyük potansiyeli olan Kırşehir’i sağlık turizminde ön plana çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki mevcut Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin günlük 400 hastaya hitap ettiğini anlatan Karakaya, şöyle konuştu:
“38 yataklı bir merkezimiz var. Özel hizmet alımıyla şu anda günlük ayakta hasta tedavimiz 400. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin yatak kapasitesi 150 olarak planlandı. Açacağımız hastane ve tamamlayıcı tıp hizmetlerimizle günlük 800-900 hastayı tedavi edeceğiz. Bunun yaklaşık 300-400’ünü dışarıdan bekliyoruz. Bu kadar hasta Kırşehir’e girdiğinde bölgesel kalkınmayı bu şekilde gerçekleştireceğiz.”
Kırşehir’in jeotermal suyunun Afyonkarahisar ve Bolu’daki kaynaklara göre tedaviye daha uygun olduğunu savunan Karakaya, şöyle devam etti:
“Jeotermal suyumuz, sıcaklığı itibariyle tedavide kullanıma daha uygun. Hem Afyonkarahisar hem de Bolu’da su sıcaklıkları daha yüksek. Bir miktar seyreltildikten sonra kullanılıyor. Bizim ki kaynağından çıktığı şekilde tedavi ve rehabilitasyon maksatlı kullanılabiliyor. Biz bunu avantaja çevireceğiz. Ankara’daki ziyaretlerimizde bunun reklamını sürekli yapıyoruz. ‘Bundan sonra büyük toplantılarınız için Kırşehir’in jeotermalini kullanın’ diye telkinlerde bulunuyoruz.”