• Haberler
  • Genel
  • Kırmızı ette Ramazan farkı – Kocatepe Gazetesi

Kırmızı ette Ramazan farkı – Kocatepe Gazetesi

Kırmızı et ürünlerindeki etiket fiyatlarının yaklaşık 15 gün sonra başlayacak olan Ramazan ayında değişeceğini belirten esnaf, vatandaşın kolay et ürünü tüketmesi için ilgili çevrelerin gerekenleri yapmasını istedi Kasap esnafı yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et piyasasının durumunu yorumladı. Esnaf piyasada şimdilik normal bir seyrin söz konusu olduğunu Ramazan ayında fiyat artışının süpriz olmayacağını söyledi. İsceli: Ramazan [&hellip]

Kırmızı ette Ramazan farkı

Kırmızı et ürünlerindeki etiket fiyatlarının yaklaşık 15 gün sonra başlayacak olan Ramazan ayında değişeceğini belirten esnaf, vatandaşın kolay et ürünü tüketmesi için ilgili çevrelerin gerekenleri yapmasını istedi

Kasap esnafı yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et piyasasının durumunu yorumladı. Esnaf piyasada şimdilik normal bir seyrin söz konusu olduğunu Ramazan ayında fiyat artışının süpriz olmayacağını söyledi.
İsceli: Ramazan kara gelmesin
Merve Sucukları işletmecisi Hüseyin İsceli, et piyasasında şimdilik sakin bir seyirde olduğunu söyledi. Merve Sucukları olarak ithal et satışı gerçekleştirmediklerini kaydeden İsceli; “Hiç bir zaman ithal et satışı yapmadık. Yapmaya da niyetimiz yok. Ancak ithal et giri-şinde vergilerin artması et piyasasında ki fiyat tarifesine yansıdı. Özellikle bu tarife artışı Ramazan ayı itibariyle kendisini hissettirecek. Bir haftalık süreçte de etiketle-rimiz değişti. Dana kıymanın kilogramı 20 TL, dana kuşbaşının kilogramını 22 TL’den satışa sunuyoruz. Bir kilogram dana sucuğu ise 22 TL’den satıyoruz.” dedi. Ramazan ayında et fiyatlarının artmasının gündeme geleceğine dikkat çeken İsceli; “Milletin Ramazanı kara gelmesin. Devletimiz et piyasasında ki bu durumu göz önüne alarak acil önlem alsın.” İfadelerini kullandı.
Kocatepe: Vatandaşın alım gücü düşünülmeli
Kasapoğlu Et ve Et Ürünleri işletmecisi Şükrü Kasapoğlu, et piyasasının şimdilik normal seyirde ilerlediğini kaydetti. Dana kıymanın kilogramının 18 TL, dana kuşbaşının 20 kilogramı 20 TL, bir kilogram sucuğun da 20 TL’den satışa sunulduğunu bildiren Kasapoğlu şöyle konuştu: “Yaz döneminde vatandaş ağırlıklı olarak beyaz eti tercih etse de kırmızı eti alan vatandaşlarımızda var. Aslında tercihi damak tadı belirliyor. Biz müessese olarak kesinlikle ithal et satmıyo-ruz. İthal ette ki girdi artışı et piyasasında ki etiketlere yansır. Alım gücü zayıf olan vatandaşın et tüketme şansı kalmaz. İlgililerin bunu göz önüne almasını isti-yoruz. İnsanımızın eti de diğer gıda maddeleri gibi taze ve tüketeceği miktarda almasını öneriyorum.”
Aktuğ: Besicinin desteklenmesi şart
Üstün Çiftliği Mağaza Müdürü Altan Aktuğ, ithal ette artan vergilerin et piyasasını olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. Artan fiyatlara paralel hayvan kesim fiyatlarının da arttığını aktaran Altan Aktuğ şunları söyledi: “Maalesef Ramazan ayının başlamasıyla birlikte et ürünlerinde fiyatlar yükselecek. Şu anda 18.50 TL’den satışa sunduğumuz kuşbaşı ile 17.50 TL’den verdiğimiz dana kıymanın etiketi 20-22 TL olacak. İthal ette vergi oranlarının düşürülüp besiciye destek verilmesi gerekiyor.”

Haberi: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme