“Kirazı satsak, başka işe gerek kalmaz”

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının son birleşimi tamamlandı. Toplantıda sunum yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da ihracata yönelik Gıda Labaratuvarı kurulması hakkında çalışmalar yapıldığını söyledi. Özkaya, “Milliyetçi Çin denilen Taiwan’da kirazımıza karşı arzu ve beklenti var. Kirazlarımızı Çin’e satsak başka hiçbir iş yapmamıza gerek kalmaz. 1 buçuk milyar insan var. Bu bölgemizdeki [&hellip]

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının son birleşimi tamamlandı. Toplantıda sunum yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da ihracata yönelik Gıda Labaratuvarı kurulması hakkında çalışmalar yapıldığını söyledi. Özkaya, “Milliyetçi Çin denilen Taiwan’da kirazımıza karşı arzu ve beklenti var. Kirazlarımızı Çin’e satsak başka hiçbir iş yapmamıza gerek kalmaz. 1 buçuk milyar insan var. Bu bölgemizdeki tarım ürünlerine ciddi katkı yapmış oluruz diye düşünüyorum” dedi.
PATATESLER İÇİN DEPO YAPILACAK
Özkaya, patateslerin depolanması için de adım atıldığını kaydederek, “Patates ile ilgili düşüncelerimizi Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na söylemiştik. İki ay önce netleştirildi. Sayın Bakanımız Orman Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi. Sandıklı Akin Köyü’nde dağın altında tabii olarak patates depolama yapılacak. İnşallah 2017’nin patatesi depoya koyma zamanına yetişir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme