Kiraz üreticinin sorunlarına ortak yaklaşım

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kiraz üreticisinin sorunlarını gündeme getirdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP Grubu'nun kiraz üreticilerinin sorunları ile ilgili Meclis Araştırma Önergesi tartışıldı. MHP Grubu adına söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kiraz üreticilerinin zor durumda [&hellip]

Kiraz üreticinin sorunlarına ortak yaklaşım

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kiraz üreticisinin sorunlarını gündeme getirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Grubu’nun kiraz üreticilerinin sorunları ile ilgili Meclis Araştırma Önergesi tartışıldı. MHP Grubu adına söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kiraz üreticilerinin zor durumda olduğunu aktardı. Yılmaz, “Kiraz mevsimlik bir meyve olarak soframızı süslerken ciddi sorunları olan bir meyvedir. Kiraz zamanı çok çabuk geçer. İklim şartlarından çok çabuk etkilenmektedir. Çiçek zamanındaki dondan ve hasat zamanındaki yağmurdan çok olumsuz etkilenmiştir. TARSİM, kiraz üreticilerine adeta zulmektedir. Bu sene de kiraz üreticisi alacağını alamamıştır. Gençlerimiz düğünlerini gelecek seneye ertelemiştir” dedi.
ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA
Kiraz üreticelerinin zor durumda olduklarını aktaran Yılmaz, “Kiraz ihracatımız fiyatları doğrudan etkilemektedir. İç piyasada da arz fazlası nedeniyle doyum noktasındadır. Kiraz üreticimizin maliyeti kurtaramamaktadır. Kiraz üreticisinin sorunları, diğer sebze meyve üreticilerinden farklı değildir. Ürün girdileri çok pahalıdır. Dış piyasada rekabet edemiyoruz. Çiftçimiz, haciz, hapis, ipotekte inim inim inlemektedir. Gelin çiftçimizi ipotekten kurtaralım. Adeta gün günü aratır hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.
FAİZLER SİLİNSİN,
BORÇLAR ERTELENSİN
Meclis Araştırma Önergesi’nin lehinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da Sultandağı’ndaki kiraz üreticilerinin borçlarının ertelenmesini istediğini belirtti. Toptaş, “Ülkemizde kiraz üretimi yaklaşık 400 bin ton dolayındadır. Bunun yüzde 10’u Sultandağı ve Çay ilçelerimizde üretilmektedir. Kiraz, üretimi ve pazarlaması son derece sorunlu bir üründür. Kirazın giderleri çok pahalıdır. Kiraz üretimi yapan bölge insanı sorunlara kendi içinde çözüm bulmaya çalışırken devletten yeterli desteği bulamaz. Gübre fiyatları, mazot, tarımsal sulama elektrik fiyatları çok pahalı. Üretici, ihracatçıya verilen teşvikin üreticiye de verilmesini istiyor. Üretici, kredi borçlarının faizinin silinmesini, borçların ertelenmesini istiyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

İTHAL KURBANLIK UYARISI
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tedbir alınmazsa Türkiye’nin Kurban Bayramı’nda ithal kurbanlık gerçeğiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

Bakmadan Geçme