Kirayı ödeyemeyince ev eşyalarını sattı

Kalp rahatsızlığıyla gündeme gelen İbrahim Okan Merter’in sağlık durumunda nispeten düzelme yaşansa da maddi durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Merter, oturduğu evin kira ve aidatını ödemek için ev eşyalarını satmaya başladı Bir süre önce kalp rahatsızlığıyla gündeme gelen 40 yaşındaki İbrahim Okan Merter, Osmangazi Üniversitesi’nde gördüğü ilaç tedavisiyle iyileşme sinyalleri verdi. Üniversite’deti tedavisiyle tansiyonu ve kan [&hellip]

Kirayı ödeyemeyince ev eşyalarını sattı

Kalp rahatsızlığıyla gündeme gelen İbrahim Okan Merter’in sağlık durumunda nispeten düzelme yaşansa da maddi durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Merter, oturduğu evin kira ve aidatını ödemek için ev eşyalarını satmaya başladı

Bir süre önce kalp rahatsızlığıyla gündeme gelen 40 yaşındaki İbrahim Okan Merter, Osmangazi Üniversitesi’nde gördüğü ilaç tedavisiyle iyileşme sinyalleri verdi. Üniversite’deti tedavisiyle tansiyonu ve kan dolaşımı kontrol altına alınan Merter’in maddi durumu ise her geçen gün kötüleşiyor. Merter, oturduğu evin kirasını 3-4 aydır ödeyemez hâlde. Bu nedenle sıkıntıya düşen Merter, kirayı ve aidatı ödemek için oturma odasındaki çekyat, televizyon, oturma grubu ve yatak odasındaki yatak odası takımını satmak zorunda kaldı.
Hastalığı dolayısıyla çalışamayan, ancak tedavi ve ilaç masraflarını karşılamak için kredi kartı kullanan Merter’e icra da gelmeye başladı. Merter’in şu an için 10 kredi kartından icrası bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan belli bir miktar yardım alan Merter, adaha sonra bu yardımların devamının gelmediğini belirtti. “Hukuk, bana 3 bin 990 lira vermeyi yasaklıyorsa bunu ispatlasın” dedi.
SYDV’de yaşanan ve soruşturması devam eden yolsuzluğu da gündeme getiren Merter, “Peki bizim hakkımız ne olacak? Devletin parasına bu kadar mı sahip çıkılıyor?” diye sordu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme