• Haberler
  • Genel
  • Kına yaktık sevindirdik, elektriği kestik utandık

Kına yaktık sevindirdik, elektriği kestik utandık

İscehisar İlköğretim Okulunu ziyaret eden proje ekibi, İscehisar İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Sosyal etkinlikleri izledi. Sosyal etkinlikte yapılan kına gecesi programından sonra proje ekibine sırasıyla türkü eşliğinde kına yakıldı. Ekip, daha sonra ilköğretim okulunu gezerek okul hakkında bilgi aldılar. Okul müdürü Mehmet Kılınçarslan proje ekibine ilçenin özelliklerini yansıtan mermer isimlik, 40 göz el örgüsü çorap, [&hellip]

Kına yaktık sevindirdik, elektriği kestik utandık

İscehisar İlköğretim Okulunu ziyaret eden proje ekibi, İscehisar İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Sosyal etkinlikleri izledi. Sosyal etkinlikte yapılan kına gecesi programından sonra proje ekibine sırasıyla türkü eşliğinde kına yakıldı. Ekip, daha sonra ilköğretim okulunu gezerek okul hakkında bilgi aldılar. Okul müdürü Mehmet Kılınçarslan proje ekibine ilçenin özelliklerini yansıtan mermer isimlik, 40 göz el örgüsü çorap, mermer süs eşyası hediye etti.
İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Emin Ekici, başkanlığında Jonas Gudauskas, Daiva Bukeniene,Daiva Eisimantiene, Antanina Puidokiene, Elvyra Gedeikiene, Daivute Norbutiene, Rita Paulauskiene, Audron? Toleikiene kilişilerden oluşan ekip, mermer ürünlerinin sergilendiği ve satışı yapıldığı Yasemen Şovrom’u da gezerek İlçenin özelliğini yansıtan mermer ürünleri tanıtıldı. Ekici proje hakkında yaptığı açıklamada, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Projenin ana amacı özellikle dezavantajlı bölgelerde çalışan öğretmen ve idarecilerin sosyal yeterliliklerinin ve becerilerinin geliştirilmesidir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Ekici, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenler kendi alanlarında yeterli olabilmek için, öğrenci ve meslektaşlarıyla etkili iletişim kurabilmek için sürekli olarak kendilerini geliştirmek durumundadırlar. İyi iletişim becerileri öğrencilerin ilgi, istek ve öğrenme stratejilerini anlamamızı sağlayacak onların hayatlarını anlamamızı sağlayacaktır. Böylece öğretmenler farklı stratejiler görüp duydukça daha yaratıcı öğrenme olasılıkları ortaya çıkacaktır. Bu sosyalleşme sürecinde daha bağımsız ve özgün öğretmenler olacaklardır. Bu düşünceyle başvurulan projede Litvanya’dan ve Türkiye’den toplam sekiz ortak kuruluş bulunmaktadır. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü (koordinatör), Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İscehisar İlköğretim Okulu, Salar İlköğretim Okulu, Silales Rajono Savivaldybes Administracijos Svietimo, Kulturos ir Sporto Skyrius (Silale Belediyesi, Kültür ve Spor Bölümü), Silale r. Kvedarnos Kazimiero Jauniaus Gimnazija, ilals Simono Gaud iaus Gimnazija, Silale Rajono Svietimo Centras Eğitim Merkezi proje faaliyetleri Ağustos 2009 tarihinden beri devam etmektedir. Projenin 6. toplantısını yapmak üzere Litvanya’dan konuklarımız 22-27 Kasım 2010 tarihlerinde Afyonkarahisar’ı ziyaret edeceklerdir.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Bunların dışında kültürel geziler yapılacağını ifade eden Ekici, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türk kültür ve tarihi tanıtılmaya çalışılacaktır. Bu çerçevede konuklarımıza Konya ve Antalya’da tarihi ve turistik yerlerimizden örnekler gösterilerek, ortaklığımızın ve dostluğumuzun pekiştirilmesine katkıda bulunulacaktır”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Elektrik kesilmesi
tepkiye neden oldu
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünü yaptığı Lifetea Live, Feel, Teach Social Bridges of Education (yaşa, hisset, öğret) Eğitimin Sosyal Köprüleri isimli Comenius Bölgesel Ortaklığı projesi ekibinin İscehisar ilçesini ziyaretinde TEDAŞ çalışanlarının elektriği kesmesi tepkilere neden oldu. İscehisar İlköğretim Okulu’nun Litvanyalılar için hazırladığı karşılama töreninde, okulun hemen yanında bulunan trafodan okulun elektriği kesildi. Resmi karşılama tören sonrası İscehisar İlköğretim Okulu ana sınıfının Türkiye’nin bölgelerini tanıtıcı oyunları oynanırken elektriklerin kesilmesi tepkilere neden oldu.
TEDAŞ çalışanlarına müdahale eden Okul Müdürü Mehmet Kılınçarslan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yapılan etkinliği görmüyor musunuz, göz göre göre neden kesiyorsunuz. Bizi misafirlere karşı mahcup ettiniz”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyerek TEDAŞ temsilcisine tepki gösterdi. Litvanyalı misafirler ise elektriklerin program anında kesilmesini yadırgayarak tebessüm ettiler. TEDAŞ görevlilerinin başka bir aboneye elektrik bağlamak için bölgedeki elektriği kestikleri öğrenildi. (AA)

Bakmadan Geçme