• Haberler
  • Genel
  • Kimsesizlerin kimsesi oldular – Kocatepe Gazetesi

Kimsesizlerin kimsesi oldular – Kocatepe Gazetesi

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Afyon içinde ve Somali’de yardımlarına devam ediyor. Dernek’in Afyonkarahisar Şubesi, Somali’ye 4 TIR gıda maddesi gönderdi Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, yurtiçinde ve yurtdışındaki yardımlarını ara vermeden sürdürüyor. Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, “Derneğimiz bu yıl ilimizde her gün 500 kişiye iftar çadırımızda iftar [&hellip]

Kimsesizlerin kimsesi oldular

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Afyon içinde ve Somali’de yardımlarına devam ediyor. Dernek’in Afyonkarahisar Şubesi, Somali’ye 4 TIR gıda maddesi gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, yurtiçinde ve yurtdışındaki yardımlarını ara vermeden sürdürüyor. Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, “Derneğimiz bu yıl ilimizde her gün 500 kişiye iftar çadırımızda iftar yemeği verme çalışmalarına devam ederek ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olduk.
Ramazan Faaliyetleri kapsamında derneğimize kayıtlı sosyal incelemesini tamamladığımız yaklaşık 500 adet ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan kumanya paketlerini sessizce dağıtmaya başladık” dedi.
26 Temmuz’dan itibaren Somali’de faal
Ramazan ayı faaliyetlerine önem verdiklerinin altını çizen Çobanoğlu, “Yine Ramazan ayı faaliyetlerimizden olan giyim yardımı dağıtımlarımız da Çarşamba gününden itibaren başlayacak olup, yaklaşık bin 250 kişi giydirmiş olacağız” diye konuştu.
Kuraklığın ve açlığın yoğun olduğu başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya ve Afrika ülkelerindeki yaşanan insanlık ayıbına son vermek amacıyla Kimse Yokmu Derneği olarak 26 Temmuz’dan itibaren adı geçen bölgede faaliyete geçtiklerini belirten Çobanoğlu, “9 bin 500 adet gıda paketi ailelere dağıtıldı, 1.000 aileye et dağıtımı yapıldı, Ramazan boyunca 4 aşevinde günlük 12 bin aileye; ortalama 6 kişiden toplam 72 bin kişiye günde 2 öğün sıcak yemek dağıtıyoruz. 4 aş evinde 4 bin çocuğa günde 3 öğün çocuk maması dağıtıyoruz. Günlük 85 adet küçükbaş hayvan kesilerek aş evlerine et ihtiyacı için dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.
03 ACLIK yaz…
Çobanoğlu, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Şube olarak da Bu insanlık dramına son verebilmek amacı ile 4 Tır 100 Ton gıda maddesi bölgeye gönderilmiş olup, Afyonlu hayırseverlerimizden topladığımız 130.000 TL de bu bölgede kullanılmak üzere nakdi olarak ulaştırılmıştır,Yardım toplama devam ediyor. Yine Afyonkarahisar Şubesi olarak bölgede 3000 kişinin yararlanabileceği su kuyusu açtırılmıştır. Ayrıca Afyonkarahisar şubesi olarak başlattığımız 03ACLIK yazıp SMS ile 5777’ye gönderme şeklinde 5 TL yardımlarımız ise 1500 adeti geçmiş bulunmaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme