'Kimsenin Ensesinde Boza Pişirecek Değiliz'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Kocatepe TV'de katıldığı canlı yayında bürokraside başarı odaklı bakış açısına sahip olduklarını kaydetti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Kocatepe TV’de Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını yanıtlarken gündemdeki konular hakkındaki görüşlerini de açıkladı. Aydın’ın kurum müdürlerine bakış açısını sorduğu Şahin, “İlimizde görev yapmanın sorumluluğunu müdrik olanlar başımızın tacı. Ancak bu konuda Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize gerekli hizmeti veremeyen, oturan, oturmadığı halde verimsiz çalışan, neticedeki başarıya bakarız. Her kurumun değerlendirmesini sayın Milletvekillerimize arz ederiz. Onların aracılığıyla da ilgili bakanlıkların gereğini yapmalarını bekleriz. Biz iktidar partisi olarak kimsenin ensesinde boza pişirecek değiliz. Biz bürokratları makamlarında başarma odaklı çalışmalarında müdahale etmiyoruz. Ama bu gayreti gösteremiyorsa tavrımız seyretmekten ibaret olmaz” dedi.

AFYON’UN SOSYOLOJİSİNİ YANSITMIYOR

Aydın’ın 31 Mart seçimleri hakkındaki değerlendirmelerini talep ettiği Şahin, şöyle konuştu:

“AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana seçim kazandığı Afyonkarahisar’da elbette üzüldüğümüz bir seçim sonucu oldu. Kazandığımız ilçe ve belde sayıları, İl Genel Meclisinde çoğunluğu yakalamamız ve il genelinde birinci parti olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Aşırı iyimser tablo çizmek ne kadar yanlışsa Çetin Altan’ın tabiriyle enseyi karartmak da yanlış. Başarı ve başarısızlıkların analizlerini yapıyoruz. Başarısızlık sonucunu doğuran kriterleri ıslah etmek için çalışacağız. Merkezdeki tablo, Afyon’un sosyolojisini yansıtmıyor; bu seçimlik bir tercih olduğunu düşünüyoruz. Sosyolojisine dönmesi için de bizim artı ve eksilerimizi değerlendirmemiz gerekir. Yanlışlar düzeltilir, başarıyı getiren kriterler takviye edilir. Haklı tüm eleştiriler değerlendirilir. Tüm hemşehrilerimiz benim telefonuma ulaşabilirler.”

2015’İ HATIRLATTI

Şahin, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında da “Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın milletvekili adayı olduğu yıla ilişkin bir hatıramız var. Ben birkaç yıllık Baro Başkanıydım. İlimizden milletvekili adayı olan meslektaşlarımızı bir otele davet ettik. Savunma mesleğini icra eden avukatların vatandaşın haklarını savunabileceğini söyledim. Sanırım Ali Özkaya Milletvekilimiz de adaydı. Ben Baro Başkanı olarak Burcu Köksal’ı basına takdim etmiştim. Meslektaşız. Hukukçuluğunu ve avukatlığını bilirim” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme