• Haberler
  • Genel
  • Kimse ötekileştirilmeden çözüm süreci sürecek

Kimse ötekileştirilmeden çözüm süreci sürecek

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 2015 Milletvekili Genel Seçimleri ve sonrasında sivil anayasa hazırlığı hedefini vurguladı. Yurdunuseven, hükümetin kimseyi ötekileştirmeden çözüm sürecini sürdüreceğini açıkladı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 52. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesisleri’nde dün gerçekleştirildi.İLK İCRAAT REHİNELERİN KURTARIMIToplantıyı yöneten divan Ahmet Yeşilırmak’ın başkanlığında oluşturuldu. Toplantının [&hellip]

Kimse ötekileştirilmeden çözüm süreci sürecek

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 2015 Milletvekili Genel Seçimleri ve sonrasında sivil anayasa hazırlığı hedefini vurguladı. Yurdunuseven, hükümetin kimseyi ötekileştirmeden çözüm sürecini sürdüreceğini açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 52. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesisleri’nde dün gerçekleştirildi.
İLK İCRAAT REHİNELERİN KURTARIMI
Toplantıyı yöneten divan Ahmet Yeşilırmak’ın başkanlığında oluşturuldu. Toplantının medyaya açık olan bölümünün ilk konuşmasın AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Partisinin eski Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nın hayırlı olmasını dileyen Yurdunuseven; “Cumhurbaşkanlığı seçimi akabinde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu kongre ile partimizin Genel Başkanlığına seçildi. İnşallah Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı da partimize ve milletimize hayırlı olur. Hükümetimizin ilk icraatı tabiri caiz ise tereyağından kıl çeker gibi 49 rehineyi çok güzel ve önemli bir operasyonla Türkiye’ye getirmek oldu. Bundan dolayı hükümetimizi tebrik ediyorum. Bilindiği üzere bu çok büyük bir problem teşkil edecek bir konuydu. Durumun dış güçlerin oyunu olup, 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi rehinelerin Türkiye’ye getireleceği söyleniyordu. Ama hiçbir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu oyunlara, bu nifaklara gelmedi. Elhamdülillah bugünkü hükümetimiz silahlı kuvvetleri ile MİT ile çok güzel bir operasyonla sonuca ulaştılar. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
İSCEHİSAR BOLVADİN İHSANİYE ÖNDE
AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı olarak çok büyük bir çalışma ve özveriye imza attıklarını söyleyen İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilde oy oranının yüzde 67 olduğunu kaydetti. Bu başarı nedeniyle tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Yurdunuseven; “Afyon için yüzde 67 oranında bir oy ortalamamız var. İlçelerimiz içerisinde özellikle İscehisar yüzde 77.93, Bolvadin yüzde 74.78 ve İhsaniye yüzde 70 oy oranıyla ilk üçe girdi. Bu ilçelerdeki parti temsilcilerimize plaket takdimimiz olacak. İnşallah bu çalışmalarımız diğer ilçelere de örnek olur. 2015 Milletvekili Genel Seçimleri içinde bu çalışmayı devam ettirerek bu seçimlerden de alnımızın akıyla çıkacağız.” diye konuştu.
KONGRE TAKVİMİ
1 KASIM’DA BAŞLAYACAK
Denizli’de geçen hafta siyasi tarihlerinde ilk defa kongre sürecinin nasıl yapılacağına dair bir toplantı silsilesi düzenlendiğini söyleyen Yurdunuseven; “Bu da partimiz tarafından yapılan yeni bir uygulama. Yaklaşık 6 bölgede her bölge için ayrı yapılan kongre sürecini anlatan bir toplantı silsilesi yapılacak. İkinci bölge olarak Denizli’de yapılan toplantıda tarafımıza kongre süreci izah edildi. Bilindiği üzere 1 Kasım’dan itibaren kongre sürecimizi başlatıyoruz. Önce mahalle delegeleri, akabinde ilçe delegeleri sonra da il delegeleri seçilecek. Toplantımızın basına kapalı bölümünde de kongre süreci ile ilgili geniş bilgi vereceğim.” şeklinde konuştu.
HEDEF SİVİL ANAYASAYI YAPMAK
Milletvekili Genel Seçimlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, genel merkezin verdiği talimatla 11 Ağustos 2014 tarihi itibariyle seçim başlangıcının verildiğini söyledi. Tüm toplatılar ve çalışmaların 2015 genel seçimine endeksli olacağıın aktaran Yurdunuseven; “İnşallah öncelikli idealimiz bu hükümetin sivil bir anayasa yapmasını sağlayabilecek bir çalışmayı yakalayabilmektir. İnşallah 367’yi yakalayacağız. Hedefimiz budur. Bunun için de çok çalışmalı, çok çalışmalı, çok çalışmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce, ‘Ben 550 milletvekiline dahi sahip olsam bu sivil anayasayı yapıp, halkıma sunacağım.’ demişti. İşte demokrasi, özgürlük, halka danışmak budur. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın birlikte çalışmaları ile inşallah bu sivil anayasayı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
HİÇ KİMSE ÖTEKİLEŞTİRİLMEDİ
AK Parti hükümetinin çözüm sürecini başlattığını belirten İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, son 2 yıldır kaza harici hiç bir şehit gelmeden anne babaların yüreklerinin yanmadığını belirtti. Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımızın attığı adımlarla başlayan hükümetimizin çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni hükümetimizin programında belirtilen öncelikli konulardan biri de çözüm sürecidir. Bu konu üzerinde çok geniş ve detaylı şekilde çalışılıp çözüm süreci sağlanacak. Osmanlı’dan başlayan sürecimiz içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hiç kimseye Laz, Kürt, Türk ayrımı yapılmadı. Bundan sonra da bu çalışmalar devam ederek kimseyi ötekileştirmeden bu hükümet çözüm sürecini oluşturacak. Tek devlet, tek millet, tek bayrak altında daha müreffeh, daha özgür bir Türkiye’de hedef 2023, 2053, 2070 gibi sağlayarak güzel bir Türkiye sağlayacağız.”
BAŞKANLAR BOŞ DURMADI
Belediye Başkanları adına söz verilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il ve Türkiye genelinde 13 berberin trafik kazasında hayatını kaybetmelerinin üzüntüsünün yaşandığını söyledi. Musul’da rehin alınan Türk diplomatların kurtarılmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Çoban şunları söyledi: “Hayatını kaybeden 13 berberimize Allah’tan rahmet diliyorum. Salı günü bu salonda berberlerimiz için mevlüt okutacağız. Rehinelerimizin kurtarılması ile hepimiz sevince boğulduk. Eski Başbakanımıza şimdiki Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, MİT’in, Genel Kurmay Başkanlığımızın çok değerli yetkililerine teşekkürlerimi, minnetlerimi arz ediyorum. Eski Belediye Başkanlarımız tecrübe sahibi. Yeni Belediye Başkanlarımız görev usül ve esaslarını öğrenme periyotlarını sanırım tamamladılar. 30 Eylül itibariyle Belediye Başkanlıkları görevlerimizde 6. ayımızı doldurmuş olacağız. Ben inanıyorum ki arkadaşlarımız beldelerde ve ilçelerde görev yapan Belediye Başkanlarımız haftanın yedi günü çalışarak boşa vakit geçirmediler.”
AFYON İLERLEME KAYDEDİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yerel yönetim olarak hedeflerinde çevre ve çöp konusunda birlik oluşturdukları Belediye Başkanları ile bu birlikteliğin sadece çevre ve çöp hizmetlerinde değil özellikle alt ve üst yapı yatırımları ile diğer alanlarda da sürdürmek istediklerini kaydetti. Çoban şöyle konuştu: “Konu ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu talimat vermişti. İnşallah bu dönem bunu gerçekleştireceğiz. Halen daha bir çok il ve büyükşehir belediyesi çöplerini vahşi depolamaktadır. İnanmayan bunu internet aracılığıyla öğrenip araştırabilir. Biz atıkları 15 Ekim 2009 tarihinden itisaren modern depolama sistemi ile depoluyoruz. 12 Mayıs tarihinden itibarende çöpten elektrik üretiyoruz. Çöpten ürettiğimiz aylık eletrik kazancı müteahhidin aldığı bedel yaklaşık 400 bin TL civarında. Bunun yüzde 38’ni bize ödüyor. 130-160 Bin TL arasında değişen rakamlarda bizde aylık gelir elde ediyoruz. İzmir bile çöplerini vahşi depoluyor. Afyonkarahisar’ın geldiği noktada ki payı görülmektedir. Başarı Orman ve Su İşleri Bakanımızın desteği ile sağlanmıştır.”
AFYON 3 ÇOCUK
TAVSİYESİNİ 5 ANLAMALI
AK Parti İzmir Milletvekili Afyonkarahisar Koodinatör Milletvekili Ali Aşlık konuşma yapması isteğini beklemediğini işlerinin teşkilatçılık olması nedeniyle medyadan uzak aile içerisinde konuşmaktan yana olduğunu söyledi. Afyonkarahisar gibi yörenin ve milletin değerlerini yukarıya çeken bir şehrin yeni Türkiye’de çok daha ağırlıklı yer alması gerektiğini belirten Aşlık; “Tüm milletvekillerini AK Partili adayların almasını istiyoruz. Bunu bizde AK Parti olarak iyi çalışıp gayret sarf edersek yapabiliriz. Artık devlet politikasına dönüşen bir nüfus artırma politikamız var. Eski Başbakanımız üç çocuk diyor. Afyon bunu beş anlamalı. Hakikaten bu aynı zamanda stratejik birşey. Nüfusumuz ne kadar dinamik olursa o kadar etkin söz sahibi oluruz. Bugün Avrupa yaşlandı. Ekonomileri bir bir çöküntüye gidiyor. Herkes küçülürken Türkiye büyüyor. Ekonomi insan unsuru ile ayakta kalır. Bizim milletimiz müteşebbisdir. Afyon’un dört katı büyüklüğünde ki İzmir’e Afyon’a yapılanlar yapılmadı, yapmadılar. Çünkü öyle bir dertleri yok. İktidar olma nimetlerinden faydalanırken yaptıklarımızı küçümsemeden ileriye gitmemiz lazım. Teşkilatla ilgili konuların kapağını medyaya kapalı bölümde açacağım. Ama kongrelere tek isimle gitmeyi daha iyi temsil amacıyla istiyoruz.” dedi.
ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEK
ÇOĞUNLUK HEDEF
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Halil Ürün toplantının medyaya açık olan son konuşmasını yaptı. Mutat il danışma toplantısında geçmişi değerlendirip geleceğin planlanacağını belirten Ürün sözlerine şöyle devam etti: “Malum olduğu üzere kongre süreci başladı. Hedefimiz 2015 seçimleri. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Mahallelerimiz ve köylerimizde başlattığımız kongre sürecimiz ile 2015’de anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmeyi amaçlıyoruz. Milletvekili sayımızı artırmaya mecburuz. Yapacaklarımız net sözü fazla uzatmayacağım. Afyonkarahisar bir hafta önce 13 berberimizin hayatını kaybetmesi ile ciddi bir travma yaşadı. Allah ölülerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilen oy oranı ile örnek olan; İscehisar, Bolvadin, İhsaniye AK Parti İlçe Temsilcilerine plaketleri verildi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme