'Kimse Cumhurbaşkanımıza Hakaret Edemez'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde TİP'li Ahmet Şık'ın hakaretleri sonrasında gerilen ortam hakkında değerlendirme yaptı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, AK Parti 90’ncı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündemdeki konuları değerlendirdi. Özkaya, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tatsız bir olay yaşandı. Hiç tasvip etmeyeceğiz bir olay. Anayasa kürsü dokunulmazlığını teminat altına almış. Fakat anayasa iç tüzük diyor ki, ‘milletvekili kaba, yaralayıcı, kötü bir kışkırtıcı üslupla konuşamaz.’ Milletvekillerimizin, ‘Türk devleti katildir, teröristtir’ diyen teröriste müdahalesi Meclis Başkanımız Meclis’i kapattıktan sonra gerçekleşiyor. Kürsüde devam ediyordu, konuşma vardı gibi bir müdahale değil. O kötü sözleri söyleyerek kışkırtıcı söylemleriyle her türlü nefret söylemlerini söyleyen kişiye Meclis Başkanımız ‘oturumu kapatıyorum’ dedikten sonra arkadaşlarımızın müdahalesi geldi. Kimse bu durumu arzu etmez. Fakat hiç kimse de bize bu ahlaksız sözleri söyleyemez. Milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edemez. Eğer siz bu millete bu milletin yüzde 52 oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanına hakaret ederseniz, onun milletvekilleri de size gerekli dersi verir” dedi.

Haber

ÖZKAYA’DAN SÖZLEŞMELİ TARIM ÇAĞRISI

Özkaya, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları çözmek için gayret gösterdiklerini belirterek “AK Parti Afyonkarahisar’da kuruldu. AK Parti Afyonkarahisar’da her daim nasıl yüksek oylar aldıysa yine aynı şekilde yeniden yükselmek yine Afyonkarahisar’da AK Parti’nin bayrağını dikmek için beraber çalışacağız. Elbette ki ekonomik sıkıntılar önemli bir kesim vatandaşımızın canını acıtıyor. Bu hepimizin bildiği bir sorun. Enflasyon kısmen düşmeye başladı. Yıl sonuna kadar beklenilen noktaya ulaşacak. Bu yıl tarım ürünlerinin fiyatlarında sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler 3–4 aydır uğraşıyoruz. Kornişon salatalıkta milimi 9 12 aralığında olan yanı dördüncü sınıfta olan salatalıkta ihracat yasağı var kaldırın talebi geldi kaldırdık. Bu kez de 6 9 aralığında ki ihracat yasağı kalksın talebi geldi Neden diye sorduk. Afyonkarahisar’da sözleşmeli tarım özellikle salatalıkta yapılmıyor. Bu yıl hangi üründen daha çok kar elde edilmişse, toplu olarak o tarafa yöneliniyor. Bizler bu sorunların uzun süre takipçisi olduk. Pazartesi günü gıda komitesinin toplantısını vardı. Afyonkarahisar Milletvekilleri olarak İl Başkanımız’la birlikte hazırladığımız raporumuzu Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza ve Tarım Bakanımıza sunduk. Uzun süren görüşme trafiğimiz sonucunda bu sorunlar çözüldü. Ben bu vesile ile tüm hemşehrilerimize ve çiftçilerimize şunu belirtmek istiyorum. Lütfen ürünlerimizi planlayalım, planlı ve sözleşmeli tarım yapmak için gayret sarf edelim. İlimize başka şehirlerden gelerek çok yüklü miktarlarda patates ekerek sularımıza zarar veren, sektörü sabote eden şirketler hakkında ilgili kurumlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Sularımızı sabote ederek, çiftçilerimizin ürünlerini koruma konusunda daha sıkı tedbirler alıyoruz. Örnek verecek olursam Afyon’da patates ekim oranı yüzde 50 arttı. Bütün ülkeye baktığımızda üretim fazlalığı olduğunu görüyoruz. Ürün ucuz dünyaya da ihracat zor olduğunda çiftçimizin sıkıntısı baş gösteriyor. Bunu çözmek de çok kolay olmuyor. Bizler çiftçilerimizin sıkıntısını biliyoruz. Yeni dönemde bilhassa tohumluk buğday destekleri gibi tohum desteklerini bakanlığımız daha fazla verecek. Gıda bir milli güvenlik sorunudur. Gıdaya erişebilirliği, gıdanın sürekliliği, tarımdaki sulama ve suyun korunması çok olağan üstü önemli bir husustur. Köylerimizde ki kardeşlerimizden özellikle istirham ediyorum. İçme suyu konusunda daha dikkatli davranalım” ifadelerini kullandı.

Haber

“KONUTLARIN YAPIMINA MUHALEFET ENGEL OLDU”

Özkaya, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“17 Ağustos’ta büyük bir deprem ile çok büyük bir yıkım yaşadık. O depremde yaklaşık 40 vatandaşımızı kaybetmiştik. O dönem ilk defa özel iletişim vergisi uygulandı. O dönem hükümet memurların maaşını ödeyemezken bu vergileri çıkarmıştı. 6 Şubat’ta ise yıkım olarak 17 Ağustos’tan daha büyüğünü yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki 100 milyar doları aşan bir ekonomik felaketi de adım adım tamir etmeye, adım adım konutları teslim etmeye devam ediyoruz. Her daim bu memlekette depremler oluyor. Afyonkarahisar’da depreme muvaffak bir bölge. Şehrimizde de depreme dayanıksız birçok bölge var. Neredeyse vatandaşa neredeyse bedavaya yapılacak olan konutların yapımlarına muhalefet engel oldu. Duamız o ki bir depremle karşı karşıya kalmayalım.”

Bakmadan Geçme