'Kimse bizden güç devşirmeye kalkmasın'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda her hafta Salı günleri düzenlenen olağan basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, gündemi değerlendirip soruları cevapladı. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Ziya Coşkun Karadeniz ve Süleyman Karakuş'ta hazır bulundu.ALTINCI KONGRE 2018 ŞUBATINDAAK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, toplantı başlangıcında 24 Temmuz 1908 tarihinde basından [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda her hafta Salı günleri düzenlenen olağan basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, gündemi değerlendirip soruları cevapladı. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Ziya Coşkun Karadeniz ve Süleyman Karakuş’ta hazır bulundu.
ALTINCI KONGRE 2018 ŞUBATINDA
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, toplantı başlangıcında 24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırılmasıyla kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Tüm basın çalışanlarına nice 24 Temmuz Basın Bayramı görmesini dileyen Yurdunuseven, “Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere AK Parti tüm Türkiye’de 19-23 Temmuz tarihleri arasında delege seçimlerini gerçekleştirdi. Bizde Afyonkarahisar’da, tüm ilçelerimizde ve iki beldemizde delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Çok geniş bir katılımla tüm ilçelerimizde hiçbir problem olmadan delegeler seçildi. İnşallah 4-5 Ağustos tarihlerinde de belde seçimlerini yaparak kongre takvimini başlatacağız. İnşallah 6’ncı olağan kongremiz 25 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. Ondan sonra da büyük olağan kongremizi yapacağız. İlçelerin kongrelerinden sonra il kongresinin tarihini genel merkezimiz belirlediğinde tekrar kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
SOSYO EKONOMİK
KOŞULLAR İYİYE GİDİYOR
Ekonomik verilere yönelik paylaşımlarda bulunmak istediğini söyleyen İbrahim Yurdunuseven, öncelikle işsizlik oranı yüzde 10,5 ile son 8 ayın en düşük seviyesine gerilediğini kaydetti. Bu düşüşte Şubat ayında uygulamaya konulan istihdam seferberliğinin etkisi olduğu düşüncesini aktaran Yurdunuseven, “Mali disiplinin en önemli göstergelerinden biri olan bütçe performansında ki başarı çevre ülkelerde artan jeopolitik gerginliklere, küresel ticaret ve finansal piyasalarda ki dalgalanmalar malum. Kur oynaklıklarına rağmen Uluslararası Bütçe Performans Kriterleri oranların altında elde edilmesiyle önemli bir gelişme kaydetti. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma da atacağı en önemli adımlardan bir tanesi de ileri teknoloji üretime geçmektir. Bunun için ARGE’ye çok önem veriyoruz. Bütün kurumlarda özelikle üniversitelerde ARGE gelişimine destek olmak istiyoruz. Aynı zamanda tüketici güven endeksini belirleyen alt kademelerde de yaşanan artışlar tüketicinin genel olarak 12 aya yönelik beklentilerinin olumlu yönde olduğunu göstermektedir. Halkımız yani tüketiciler güven içerisinde borçlanmaktadır. Haziran 2017 istatistiklerine bakıldığında kurulan şirket sayısında bir önce ki aya göre artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu artışı sosyal ve ekonomik koşulların iyiye gittiğinin göstergesi olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
“HALK HÜKÜMETE GÜVENİYOR”
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumumda ki iyiliğin jeopolitik konumu açısından önem taşıdığını kaydeden Yurdunuseven, “Bilindiği üzere jeopolitik konumda, çevremizde yaşananlar itibariyle ne kadar önemli olduğu ortadadır. Sağ olsun halkımız hükümetimize güvenmektedir” şeklinde konuştu.
İSTEK KARDEŞÇE
YAŞANACAK TOPLUM
“Biliyorsunuz Mescid-i Aksa da şu anda bir gerginlik sözkonusu” diyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Özellikle Yahudi polisinin Müslüman kitleye karşı bir baskısı, zulmü söz konusu. Biz bunu buradan şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz. Yüzyıllarca bütün dinlerin Müslümanlık, Yahudilik ve Hristiyanlığın bir arada yaşadığı dönemlerde olduğu gibi Kudüs’te kardeşçe yaşanabilecek bir toplum oluşmasını ve Müslümanların ibadet özgürlüğünün verilmesini istiyoruz. Özellikle Cuma ve sabah namazlarının Yahudi polisler tarafından engellenmesini şiddetle kınıyoruz.”
ERDOĞAN KÖRFEZ
BARIŞI İÇİN UĞRAŞIYOR
Mecscid-i Aksa’da yaşananları kınamanın dışında orada bazı faaliyetlerinde yapılması kanaatinde olduklarını belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Bununla ilgili olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın konu ile ilgili açıklamaları oldu. Bunun yanı sıra Körfez bölgesindeki bir barışın sağlanması adına Sayın Cumhurbaşkanımızın kısa bir turu oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, körfezdeki birlikteliğin sağlanması adına çok ciddi manada, gece gündüz demeden görüşmelerle oradaki güvenliği ve birlikteliği sağlamak için elinden gelen çabayı göstermektedir. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz”
“ŞAHSIM VE AİLEMİN
KOOPERATİF ÜYELİĞİ YOK”
İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın şahsı ve ailesinin herhangi bir kooperatif üyeliği bulunmadığı yönünde açıklamada bulunduğunu söyledi. Son zamanlarda bu hususta kendisine çok soru sorulduğunu belirten Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Özellikle Çimento Fabrikasının kalktığı bölgede ne benim, ne eşimin ne de çocuklarımın bir kooperatif üyeliği yoktur. Yine bir başkasına emanet akrabalarım ve üçüncü şahıslar anlamında emanetçiliğimde yoktur. Özellikle kutsal bildiğim tüm değerler üzerine yemin edebilirim ki ne kendi adıma ne de başkalarına emanetçilik anlamında Çimento Fabrikasının kaldırıldığı yerde bir kooperatife üyeliğim ye da bir ortaklığım sözkonusu değildir. Birkaç yerden benim üzerimden güç devşirilmeye çalışıldığı duyumunu aldım. Benim oraya üye olduğum diğerlerini de teşvik etmeye çalışıldığı belirtiliyor. Bu vesile ile özellikle kamuoyuna duyurumdur. Eski Çimento Fabrikası sahasında bizim hiçbir şekilde yerimiz, üyeliğimiz, ortaklığımız yoktur. Şahsi yatırımlarımız var ama orada böyle bir şeyimiz yok. Kimse bizden güç devşirmeye kalkmasın. Bunu özellikle basın yoluyla bildirmek istiyorum” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme